Scandalul Euro 2012 a făcut o victimă. Cosmin Cernat demisionează din TVR

Cosmin Cernat demisionează din funcţia de director al Departamentului Sport din TVR. De asemenea, el renunţă şi la statutul de angajat al televiziunii publice.

RomaniaTV.net
03 iul. 2012, 10:15
Scandalul Euro 2012 a făcut o victimă. Cosmin Cernat demisionează din TVR

Cosmin Cernat şi-a depus, marţi, demisia din funcţia de director al Departamentului Sport din cadrul Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport din Societatea Română de Televiziune.

Domnul Cosmin Cernat, director al Departamentului Sport din cadrul Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport, mi-a solicitat astăzi, 3 iulie 2012, la ora 11.00, să iau act de demisia sa, cerând totodată încetarea raporturilor de muncă avute cu SRTv, fără perioadă de preaviz. Am acceptat demisia domnului Cosmin Cernat, fiind de acord cu renunţarea la perioada de preaviz„, se arată într-un comunicat remis de televiziune publică şi semnat de Radu Călin Cristea, director general interimar al TVR.

Demisia lui Cosmin Cernat survine pe fondul unui scandal recent în care a fost implicat TVR privind modul de încredinţare directă a meciurilor de la Euro 2012 către televiziunea Dolce Sport a Romtelecom.

După cum scrie gsp.ro, Cosmin Cernat renunţă nu doar la statutul de şef, ci şi la cel de angajat al televiziunii publice. El a fost tăiat luni de pe lista delegaţiei TVR pentru Olimpiadă, unde urma să conducă întreaga trupă a televiziunii publice. Locul său pe durata JO a fost luat de Constantin Şerbu, unul dintre producătorii de la Sport. În schimb, favorit la preluarea funcţiei de director al Departamentului Sport al TVR este jurnalistul Marius Mitran.