Scandalul legat de suscesiunea la Casa Regală continuă. Ce spune avocatul fostului principe Nicolae

Fostul principe Nicolae al României susţine, prin avocatul lui, că nu a primit niciodată, în original, decizia de retragere a titlului regal, aşa că oficial nu a fost anunţat de scoaterea de la succesiune. Mai mult, Nicolae Medforth-Mills transmite că în ultimii doi ani s-a întreţinut singur şi nu a beneficiat de niciun ajutor din partea Casei Regale. 

RomaniaTV.net
13 nov. 2017, 16:29
Scandalul legat de suscesiunea la Casa Regală continuă. Ce spune avocatul fostului principe Nicolae

Nicolae transmite, prin avocatul său, că nu a primit niciodată decretul de îndepărtare de la succesiune. Mai mult, susţine avocatul, la Consiliul de Coroană nu au fost prezenţi tot membrii aşa cum ar fi trebuit.

„Neprimind acest decret se gândeşte că poate nici nu a fost semnat de fostul suveran”, a declarat avocatul Radu Enache, la România TV.

Nicolae se află în acest moment la Londra şi, aşa cum şi-a informat avocatul, va veni în România după 10 decembrie. Nepotul Regelui Mihai mai spune că nici măcar nu depinde de Casa Regală pentru a se descurca financiar.

„Ceea ce vrea Nicolae să vă transmit vizavi de acest subiect este că în ultimii doi ani de zile el nu a primit niciun sprijin financiar din partea familiei. S-a întreţinut singur, a muncit, a avut colaborări, nu s-a lamentat nicăieri nu a făcut caz că face parte din familia regala a României

Atât avocatul, cât şi Nicolae speră ca scandalul în jurul vizitei din Elveţia să se stingă şi ca plângerea penală întocmită de membrii Familiei regale să fie retrasă. Nicolae a fost acuzat că a încercat să intre la reşedinţa regală prin violenţă, la numai o oră după ce Regele Mihai a fost împărtăşit.

 

Vă reamintim că Regele Mihai se simte mai bine, potrivit ultimului anunţ făcut de principesa Margareta. Regele Mihai se află încă sub supravegherea medicilor elveţieni, trei infirmiere şi un terapeut care vin zilnic la domiciliu Majestăţii Sale pentru diverse proceduri medicale. 

Regele Mihai a fost stabilizat în urmă cu patru zile, este conştient în cea mai mare parte a timpului, vorbeşte, recunoaşte persoane. Alteţa Sa Regală Margareta a povestit, pentru TVR, că a întrebat ce s-a întâmplat, de ce este atât de multă lume în jurul Majestăţii Sale.

Întrebată de ce nu a fost primit nepotul Regelui, Principesa Margareta a spus că aceasta este dorinţa Majestăţii Sale. După ce Nicolae şi-a pierdut titlul de principe, a mai existat o întâlnire între acesta şi Regele Mihai, întâlnire care nu i-a făcut bine Majestăţii Sale şi după care a cerut să nu se mai întâlnească cu nepotul său.