Scandalul licenţelor de la Bioterra: Prodecanul a fost trimis în judecată

Şeful de lucrări de la Universitatea Bioterra, Adrian Dulugeac, acuzat că a primit bani sau bunuri de la studenţi cărora le-a dat subiectele la licenţă sau pe care i-a ajutat să obţină diplomele fără să susţină examene, a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv de procurorii vâlceni.

RomaniaTV.net
29 nov. 2012, 11:17
Scandalul licenţelor de la Bioterra: Prodecanul a fost trimis în judecată

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui Adrian Dulugeac, profesor la Universitatea Bioterra, acuzat de luare de mită, trafic de influenţă în formă continuată, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, dar şi pentru comiterea a 13 infracţiuni de fals, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Profesor la Universitatea Bioterra: Subiectele de licenţă ajungeau direct la rector

La începutul lunii octombrie, Adrian Dulugeac a fost arestat pentru 29 de zile de Curtea de Apel Piteşti.

Adrian Dulugeac este şef de lucrări şi prodecan la Facultatea de Control şi Expertiză a Produselor Alimentare din Universitatea Bioterra. El a fost pus sub acuzare alături de Laura Harcan, şef de lucrări la Facultatea de Drept, în legătură cu divulgarea de subiecte de licenţă, aceasta fiind acuzată de fals intelectual.

Potrivit procurorilor, profesorul Adrian Dulugeac, de la Universitatea Bioterra, a primit mită de la studenţi bani, două cife cu beton şi servicii de reparare a instalaţiilor electrice pentru a le da răspunsuri prin SMS la examene, a le obţine lucrări de licenţă sau a le da note fără să se prezinte la examene.

Adrian Dulugeac mai este acuzat că, folosindu-se de calitatea sa de cadru didactic, a cerut şi a determinat alţi profesori de la Universitatea Bioterra care au examinat candidaţi la proba orală a examenului de licenţă să le acorde note mai mari faţă de cele corecte.

Citeşte şi Scandal la Bioterra. Patru persoane, prinse în timp ce-l şantajau pe preşedintele universităţii