Scandalul locurilor de parcare din Bucureşti. Nicuşor Dan îl contrazice pe viceprimarul Capitalei: „Rezidenții din centru nu vor avea un loc de parcare rezervat”

Nicuşor Dan şi viceprimarul Capitalei se contrazic pe tema parcărilor de reşedinţă din centrul Bucureştiului. În timp ce viceprimarul a dat asigurări că rezidenţii vor beneficia de un loc rezervat după ora 19:00, primarul îl contrazice şi spune că, de fapt, aceştia nu vor avea parcare rezervată.

10 aug. 2022, 18:11
Scandalul locurilor de parcare din Bucureşti. Nicuşor Dan îl contrazice pe viceprimarul Capitalei: „Rezidenții din centru nu vor avea un loc de parcare rezervat”

Scandalul locurilor de parcare din Bucureşti. Începând din 15 august, şoferii care vor parca pe locurile administrate de Primăria Capitalei vor trebuie să plătească. Nu se ştie, însă, ce se va întâmpla cu parcările de reşedinţă din centrul Bucureştiului. Primarul şi viceprimarul au început să se contrazică în declaraţii. Între timp, oamenii nu mai ştiu ce să creadă.

Scandalul locurilor de parcare din Bucureşti. Ce se întâmplă până la urmă cu parcările de reşedinţă

Citeşte şi Cât va costa parcarea în Bucureşti din 15 august. HARTA zonelor de tarifare

Primarul Capitalei a anunţat că cei care locuiesc în centru Bucureştiului vor putea cumpăra un abonament iefin pentru parcările municipalității, dar nu vor avea un loc garantat. Declaraţiile au fost făcute după ce în urmă cu doar o săptămână viceprimarul spune că rezidenții vor putea beneficia de un loc rezervat după ora 19.00.

„Avem un regulament din 2019 cu privire la parcări pe care îl aplicăm din 15 august. Se referă exclusiv la locurile trasate cu linia albastră în zona centrală. Oamenii știau că trebuie să plătească și am anunțat că vor trebuie să o facă și dacă nu o fac va trebui să-i amendăm.

Cine nu plătește și parchează pe zona albastră va fi sancționat. Vorbim, din nou, doar de aceste locuri albastre. Politica pe care noi încercăm s-o aliniem la politica orașelor europene este că în zona centrală nu există loc rezervat, există un abonament pentru rezidenții de acolo, dar care nu au loc rezervat. Cei care parchează acolo fără abonament sunt amendați cu 200 de lei, iar dacă persistă, atunci se blochează roțile sau chiar se ridică mașina.

Rezidenții au posibilitatea unui abonament foarte ieftin, dar care nu le garantează locul. Plătiți numai pentru a folosi acel loc ziua, nimeni nu plătește pentru noapte. Cu abonamentul aveți voie să vă lăsați mașina în proximitatea locuinței, fără să plătiți 5 lei pe oră”, a declarat Nicuşor Dan la Digi24. 

Reamintim că recent, viceprimarul Capitalei declara pentru aceeaşi sursă că vrea să modifice regulamentul de parcare astfel încât și rezidenții să poată beneficia de un loc de parcare seara, după ora 19.00.

„Ce aducem noi nou în această politică de parcare sunt noi beneficii pentru riveranii care nu au putut să preia un loc de parcare, pentru că s-au epuizat în proximitatea casei și venim cu un preț preferențial de 1,6 lei pe zi pentru orele 19.00-07.00, loc de parcare cu rezervare, în zona casei. Cele mai multe solicitări pe care le-am avut în București și în zona centrală sunt din partea riveranilor care nu mai au unde parca seara”, declara viceprimarul.

Stelian Bujduveanu a ţinut să precizeze faptul că locurile cu rezervare vor fi marcate corespunzător, iar cei care găsesc o altă mașină parcată pe locul lor pot suna la poliție.

Cât va costa parcarea în Bucureşti din 15 august. Care sunt zonele de tarifare din Capitală

ZONA 0

– aria delimitată de străzile: Piața CA Rosetti – Str. Tudor Arghezi – Str. Dr. Dimitrie G Gerota – Str. Jean Louis Calderon – Strada CA Rosetti – Bdul. Nicolae Bălcescu – Str. Ion Câmpineanu – Calea Victoriei – Splaiul Independenței – Str. Halelor – Piața Unirii – Bdul. Unirii – Bdul. Mircea Vodă – Str Matei Basarab – Bdul. Hristo Botev – Piața CA Rosetti

ZONA 1

– aria cuprinsă între ZONA 0 și străzile: Piața Francofoniei – Calea 13 Septembrie – Sos. Panduri – Bdul. Geniului – Sos. Cotroceni – Splaiul Independenței – Bdul. Mihail Kogălniceanu – Str. Vasile Pârvan – Str. Berzei – Str. Gării de Nord – Piața Gării de Nord – Calea Griviței – Sos. Nicolae Titulescu – Bdul. Banul Manta – Bdul. Ion Mihalache – Str. Aviator Popișteanu – Bdul. Expoziției – Str. Parcului – Str. Tipografilor – Sos. București_Ploiești – Bdul. Aerogării – Str. Nicolae G Caranfil – Bdul. Beijing – Bdul. Mircea Eliade – Calea Floreasca – Str. Polonă – Str. Mihai Eminescu – Str. Traian – Bdul Pache Protopopescu – Sos. Mihai Bravu – Str. Traian Popovici – Calea Dudești – Bdul. Octavian Goga – Str. Nerva Traian – Bdul. Gheorghe Șincai – Str. Lânăriei – Calea Șerban Vodă – Bdul. Mărășești – Piața Libertății – Str. Mitropolit Nifon – Piața Regina Maria – Bdul. Libertății – Piața Francofoniei

ZONA 2

– aria cuprinsă între ZONA 1 și limita administrativă a Municipiului București

Parcarea se va plăti în intervalul orar 7-23, de luni până vineri.

Astfel, cei care parchează în zona 0 vor plăti 10 lei pentru o oră de parcare, cei care îşi lasă maşina în zona 1 vor plăti 5 lei pe oră, iar cei care au treabă în zona 2 vor plăti 2,5 lei pe oră.

Parcarea se va plăti în intervalul orar 7-23, de luni până vineri.

Șoferii pot alege de asemenea abonamente de o zi, o săptămână, o lună, un semestru sau un an pentru fiecare dintre aceste zone.

Cei care nu plătesc locul în parcările Primăriei vor primi 200 de lei amendă. Cei care parchează pe trotuar sau pe șosea vor fi sancționați conform Codului Rutier.

Citeşte şi Cât costă un loc de parcare pe timpul zilei în Mamaia. Noaptea este gratis!