Cât va costa parcarea în Bucureşti din 15 august. HARTA zonelor de tarifare

Începând din 15 august, şoferii care îşi vor lăsa maşinile pe locurile de parcare amenajate de Primăria Municipiului Bucureşti vor trebui să plătească. Tarifele diferă în funcţie şi zonă.
Filip Stan
03 aug. 2022, 09:55
Cât va costa parcarea în Bucureşti din 15 august. HARTA zonelor de tarifare

Cât va costa parcarea în Bucureşti din 15 august. Primăria București a stabilit trei zone, iar fiecare zonă vine cu tariful ei, indiferent că vorbim de tarif orar sau de abonament pentru riverani, persoane fizice, juridice sau operatori economici din domeniu transportului.

Cât va costa parcarea în Bucureşti din 15 august. Care sunt zonele de tarifare din Capitală

ZONA 0

– aria delimitată de străzile:

Piața CA Rosetti – Str. Tudor Arghezi – Str. Dr. Dimitrie G Gerota – Str. Jean Louis Calderon – Strada CA Rosetti – Bdul. Nicolae Bălcescu – Str. Ion Câmpineanu – Calea Victoriei – Splaiul Independenței – Str. Halelor – Piața Unirii – Bdul. Unirii – Bdul. Mircea Vodă – Str Matei Basarab – Bdul. Hristo Botev – Piața CA Rosetti

ZONA 1

– aria cuprinsă între ZONA 0 și străzile:

Piața Francofoniei – Calea 13 Septembrie – Sos. Panduri – Bdul. Geniului – Sos. Cotroceni – Splaiul Independenței – Bdul. Mihail Kogălniceanu – Str. Vasile Pârvan – Str. Berzei – Str. Gării de Nord – Piața Gării de Nord – Calea Griviței – Sos. Nicolae Titulescu – Bdul. Banul Manta – Bdul. Ion Mihalache – Str. Aviator Popișteanu – Bdul. Expoziției – Str. Parcului – Str. Tipografilor – Sos. București_Ploiești – Bdul. Aerogării – Str. Nicolae G Caranfil – Bdul. Beijing – Bdul. Mircea Eliade – Calea Floreasca – Str. Polonă – Str. Mihai Eminescu – Str. Traian – Bdul Pache Protopopescu – Sos. Mihai Bravu – Str. Traian Popovici – Calea Dudești – Bdul. Octavian Goga – Str. Nerva Traian – Bdul. Gheorghe Șincai – Str. Lânăriei – Calea Șerban Vodă – Bdul. Mărășești – Piața Libertății – Str. Mitropolit Nifon – Piața Regina Maria – Bdul. Libertății – Piața Francofoniei

ZONA 2

– aria cuprinsă între ZONA 1 și limita administrativă a Municipiului București

Parcarea se va plăti în intervalul orar 7-23, de luni până vineri.

Astfel, cei care parchează în zona 0 vor plăti 10 lei pentru o oră de parcare, cei care îşi lasă maşina în zona 1 vor plăti 5 lei pe oră, iar cei care au treabă în zona 2 vor plăti 2,5 lei pe oră.

De reţinut, tariful pentru zona 0 și pentru zona 1 se aplică pentru primele 2 ore de utilizare a locului de parcare, iar după expirarea acestei durate se va aplica măsura suprataxarii, cu un cuantum echivalent cu dublul tarifului orar, pentru fiecare oră de depășire, potrivit digi24. 

Citeşte şi Cât costă un loc de parcare pe timpul zilei în Mamaia. Noaptea este gratis!

Abonamente de parcare pentru riverani în București

Riveranii pot beneficia de abonamente cu sau fără rezervarea locului de parcare, 24/7, în fiecare din zonele de tarifare 0, 1 sau 2 din București.

În cazul rezervării unui loc, riveranii din zona 0 vor plăti 900 de lei pe lună, 4.860 de lei pe semestru sau 8.640 de lei pe an. Riveranii din zona 1 vor plăti 700 de lei pe lună, 3.780 de lei pe semestru sau 6.720 de lei pe an. Riveranii din zona 2 vor plăti 400 de lei pe lună, 2.160 de lei pe semestru sau 3.840 de lei pe an.

Riveranii care vor abonament fără rezervarea unui loc vor trebuie să plătească în zona 0 suma de 200 de lei pe lună, 1.100 pe semestru sau 2.000 de lei pe an. În Zona 1, pentru un abonament fără lor rezervat se vor plăti 100 de lei pe lună, 550 de lei pe semestru și 1.000 de lei pe an. În Zona 2 tarifele vor fi de 80 de lei pe lună, 440 de lei pe semestru și 800 de lei pe an.

Pentru eliberarea abonamentului, riveranii (persoane fizice care posedă autoturisme și au domiciliul pe strada unde este amenajat parcajul public) trebuie să prezinte buletinul de identitate care să demonstreze faptul că domiciliază pe strada pentru care doresc să li se elibereze abonamentul și certificatul de înmatriculare al autovehiculului care să demonstreze că respectivul autoturism esteproprietatea sa ori copia după contractul de leasing pentru persoana fizică pentru dovedirea faptului că solicitantul deține în folosință autovehiculul respectiv. Pentru a se putea acorda acest tip de abonament, adresa din certificatul de înmatriculare trebuie să fie aceeași cu cea din buletin.

Citeşte şi În Brașov, mai ceva ca-n Dubai! Suma uriașă pe care o femeie a plătit-o pentru un loc de parcare scos la licitație de Primărie

Abonamente de parcare pentru persoane fizice în București

Persoanele fizice pot alege abonamente de o zi, o săptămâna, o lună, un semestru sau un an pentru fiecare dintre zonele 0, 1 sau 2 ale Capitalei. Plata abonamentului permite utilizarea unui loc de parcare fără rezervarea sau nominalizarea acestuia.

Abonamentul în zona 0 va costa 75 de lei pe zi, 300 de lei pe săptămână, 1.050 de lei pe lună, 5.250 de lei pe semestru și 9.450 de lei pe an. Abonamentul este valabil în intervalul 07-23.

Abonamentul în zona 1 va costa 38 de lei pe zi, 150 de lei pe săptămână, 525 de lei pe lună, 2.625 de lei pe semestru și 4.725 de lei pe an. Abonamentul este valabil în intervalul 07-23.

Abonamentul în zona 2 va costa 15 de lei pe zi, 60 de lei pe săptămână, 210 de lei pe lună, 1.050 de lei pe semestru și 1.890 de lei pe an. Abonamentul este valabil în intervalul 07-19.

Abonamente de parcare pentru persoane juridice în București

Persoanele juridice au, la rândul lor, posibilitatea de a opta pentru abonamente fără rezervarea locului de parcare de o zi, o săptămână, o lună, un semestru sau un an pentru fiecare din zonele 0, 1 sau 2, în intervalul orar 07:00-23:00 sau pentru abonamente cu rezervarea locului de parcare, pe o durată de o lună, un semestru sau un an, 24/7.

Abonamentul în zona 0 va costa 100 de lei pe zi, 400 de lei pe săptămână, 1.400 de lei pe lună, 7.000 de lei pe semestru și 12.600 de lei pe an. Abonamentul este valabil în intervalul 07-23.

Abonamentul în zona 1 va costa 50 de lei pe zi, 200 de lei pe săptămână, 700 de lei pe lună, 3.500 de lei pe semestru și 6.300 de lei pe an. Abonamentul este valabil în intervalul 07-23.

Abonamentul în zona 2 va costa 20 de lei pe zi, 80 de lei pe săptămână, 280 de lei pe lună, 1.400 de lei pe semestru și 2.520 de lei pe an. Abonamentul este valabil în intervalul 07-19.

Plata tarifului permite utilizarea unui loc de parcare fără rezervarea sau nominalizarea acestuia. Posesorii de abonamente pentru zona 0 pot utiliza și locurile de parcare din zonele 1 si 2, iar cei care au abonamente în zona 1 pot utiliza și locurile de parcare din zona 2, pe perioada de valabilitate a abonamentului.

Abonamente de parcare pe bază de contract de folosință în București
Agenții economici vor putea încheia contracte de folosință pentru locurile de parcare administrate de Primăria București. Contractul va beneficia de rezervarea locului de parcare în intervalul orar specificat.

Abonamentul în zona 0 va costa 1.800 de lei pe lună, 9.720 de lei pe semestru și 17.280 de lei pe an. Abonamentul este valabil în intervalul 00-24.

Abonamentul în zona 1 are costuri identice cu abonamentul în zona 0 și se aplică în același interval.

Abonamentul în zona 2 va costa 900 de lei pe lună, 4.860 de lei pe semestru și 8.640 de lei pe an. Abonamentul este valabil în intervalul 00-24.

Tarife pentru autocare sau autoturisme în sistem car sharing

Operatorii economici care dețin autocare sau autoturisme în sistem car sharing au la dispoziție tarife unice pe oră, respectiv lunare:

Pentru autocare, tariful este de 20 de lei pe oră, de luni până duminică, valabil în intervalul 00-24.

Pentru autoturisme în sistem car sharing, tariful este de 1.000 de lei pe lună, valabil în intervalul 00-24.

DailyBusiness
Premierul Ilie Bolojan a anunțat oficial TVA mai mare pentru toți. Guvernul reduce la două cote, una ajunge la 21%
Spynews
Alina Sorescu, profund afectată de o declarație a fostului soț, Alexandru Ciucu. Cât de deranjată a fost cântăreața: „El pleca des”
Bzi.ro
Imagini tulburătoare! Ultima apariție publică a lui Mihai Leu! Cum arăta fostul pugilist
Fanatik.ro
Rezultate Evaluarea Națională 2025. La ce oră se afișează, de fapt, notele pe 3 iulie. Admitere liceu 2025 în urma notelor obținute
Capital.ro
NU se mai eliberează buletin vechi. Decizia MAI pentru românii care schimbă cartea de identitate
Playtech.ro
Ce pensie vei avea după reţinerea CASS dacă acum iei 4.000 de lei? Ce se taxează, de fapt?
DailyBusiness
Guvernul a pus gând rău concediilor bugetarilor. Cine ar urma să mai primească vouchere de vacanță
Adevarul
„Legat de motocicletă și târât”. Kievul anchetează o posibilă execuție a unui prizonier de război
wowbiz.ro
Scene sfâșietoare au avut loc la spital, înainte ca Mihai Leu să moară: „Când am intrat la el în rezervă...”
Spynews
Ingredientul de 2 lei pe care trebuie să îl adaugi în cartofii la cuptor pentru a fi crocanți la exterior. Bucătarii profesioniști folosesc acest truc
Spynews
Cod galben de caniculă în România! 15 județe se topesc în orele următoare sub temperaturi extreme | HARTA
Evz.ro
Electrocasnicele care reduc consumul de energie: ce trebuie să știi despre eticheta energetică
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
Gigi Becali şi-a făcut apariția cu mare stil la nunta fiicei lui Gică Hagi! Cum a arătat miliardarul de la FCSB
kanald.ro
Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor în 2026. Ilie Bolojan a făcut anunțul în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Medicul care l-a tratat pe Mihai Leu, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața sportivului: 'În final, a cedat și inima' 😢
Playsport.ro
Dacă ai mașina fabricată înainte de 2019, ar putea avea defecțiuni grave. Ce trebuie să faci rapid, conform RAR
Capital.ro
TAXĂ suplimentară în România. Se introduce în toată țara. Premierul a anunțat personal: De la 1 ianuarie
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Milionarul a petrecut noaptea cu o blondă, înainte să anunțe despărțirea de soție. S-a aflat cine e misterioasa femeie
stirilekanald.ro
Andreea s-a sinucis la doar 13 ani. Unchiul ei a găsit-o cu ștreangul de gât într-o pădure lângă casă: "S-ar fi certat cu prietenul ei"
Încep concedierile în rândul bugetarilor! Lista instituțiilor care vor reduce drastic personalul în perioada următoare
MediaFlux
Ordin la Casa de Pensii! Se schimbă calculul la vechimea în muncă
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Aparatul bugetar administrativ în România: instituţii, evoluţie şi recomandări