Cât costă un loc de parcare pe timpul zilei în Mamaia. Noaptea este gratis!

Primăria Constanţa a decis ca parcarea pe timpul nopţii să fie gratuită atât în oraş, cât şi în staţiunea Mamaia. În schimb, pe timpul zilei se va plăti o o taxă.

27 iul. 2022, 10:24
Cât costă un loc de parcare pe timpul zilei în Mamaia. Noaptea este gratis!
Cât costă un loc de parcare pe timpul zilei în Mamaia

Cât costă un loc de parcare pe timpul zilei în Mamaia. Autorităţile locale au adoptat o hotărâre prin care au suspendat plata parcării între orele 19 şi 9 dimineaţa. Decizia este valabilă până la sfârşitul anului, pe 31 decembrie 2022 şi a fost luată în contextul criticilor venite din partea hotelierilor privind tarifele foarte mari la parcare, care ar fi unul dintre motivele scăderii numărului de turiști. Taxa de parcare la Constanța și Mamaia a fost reintrodusă din luna mai, iar costul este de 4 lei pe oră, astfel că pentru 24 de ore un turist ajunge să plătească aproape 100 de lei!

Axinte de la Vacanţa Mare, şocat de preţurile din Mamaia. Notă de plată de 4.000 de euro: „Pe japcă toată lumea!”

De asemenea, Primăria Constanța susţine, într-un comunicat de presă, că regulamentul parcărilor prevedea, încă de la intrarea în vigoare, posibilitatea ca toți agenții economici care își desfășoară activitatea în zona 0 să poată să beneficieze de un abonament unic în valoare de 199 lei/lună și de un abonament suplimentar în valoare de 499 lei/lună.

La acest moment în stațiunea Mamaia, din cele 6.900 de locuri de parcare sunt contractate doar 100 cu abonament unic, iar aproximativ 1.200 cu abonament suplimentar, susține Primăria Constanța.

Cornel, pictorul fără mâini de la „Românii au talent”, amendat de Poliție pe faleza din Mamaia. Povestea sa este cutremurătoare!

Şi administraţia locală din Mangalia a decis, la jumătatea lunii iulie, eliminarea taxei de parcare în oraş şi în staţiunile turistice arondate – Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter şi Neptun-Olimp – până la sfârşitul sezonului estival.