Scandalul sexual de la Scobâlţeni se mută la Pârcovaci. Preot ieşean acuzat că ar fi „binecuvântat” o enoriaşă căsătorită: „Avea 27 de convorbiri cu preotul. Îi trimitea floricele, inimioare și pupici”

Preotul Nicolae Crăciun, din localitatea ieşeană Pârcovaci, pare să îi calce pe urme preotului Bogdan Orzetic din Scobâlţeni. Crăciun, fost protopop de Hârlău, este acuzat de un bărbat din parohie că ar fi întreţinut relaţii necuviincioase cu soţia lui.

22 oct. 2022, 16:16

Victor Porușniuc crede că relaţia dintre soţia lui şi preot ar fi început în perioada în care el era plecat la muncă în străinătate. Bărbatul susține că Mitropolia nu ar fi străină de escapadele amoroase ale preotului, însă nu a luat nicio măsură în acest sens. Ba chiar, potrivit lui Poruşniuc, și preoteasa ar fi la curent cu aventurile soţului.

Povestea pare să fi început în decembrie 2020, când bărbatul, întors din străinătate, a observat comportamentul distant al soției.

În decembrie 2020, am plecat în Anglia. La două săptămâni au intervenit niște probleme și a trebuit să mă întorc. Am ajuns acasă dimineața, pe 26 decembrie, a doua zi de Crăciun. În loc să mă sărute, ca orice femeie iubită, mamă și soție, s-a ferit, spunându-mi: ‘La ce ai mai venit?! Și așa casa rămâne copiilor’.

În perioada asta, învățătoarea din sat mi-a semnalat că fiul meu a lipsit de la ore cât am fost plecat în Anglia. Am avut o discuție cu ea și a spus că a fost ocupată, că a fost plecată. Dar în postul Crăciunului, în timpul ăsta, se ducea la plimbare cu popa. Mă gândeam că la răceala pe care am văzut-o poate are pe altcineva”, a povestit Victor Porușniuc pentru bzi.ro

Scandal sexual. Preot acuzat că a păcătuit cu o enoriaşă cât timp soţul ei era plecat la muncă peste hotare

În urma unei certe cu soția, bărbatul i-a propus să meargă la biserică pentru a jura că nu l-a înșelat. Propunerea a generat o criză de nervi din partea soţiei. Bănuielile ieşeanului încornorat s-au confirmat în momentul în care a decis să-i urmărească telefonul femeii.

Citeste si Preotul iubăreţ din Scobâlţeni, care a păcătuit cu o enoriaşă căsătorită, şi-a dat demisia. Mesajul tulburător al părintelui: „Cele mai grele luni din viaţa mea m-au făcut să înţeleg că nu toate lacrimile sunt sincere și nu izvorăsc dintr-o adevărată durere”

Când am vrut să o duc la biserică, să jure că nu m-a înșelat, a avut o criză. A deranjat-o, probabil, faptul că o duceam să se întâlnească cu amantul! Eu de unde să știu că e vorba de preot. Mi se învârteau rotițele, dar nu puteam să o acuz așa, fără dovezi.

M-am decis să-i urmăresc telefonul. Când am reușit să pun mâna pe el, am văzut 27 de convorbiri cu preotul. Îi trimitea floricele, inimioare și pupici!”, mai susține bărbatul.

Bărbatul a decis, atunci, să vorbească direct cu preotul, care i-a dat de înţeles că, de fapt, tot ce s-a întâmplat între ei s-a întâmplat din dorinţa femeii.

M-am dus direct la popă. ‘Ce ai cu nevasta mea, măi, nenorocitule?’. Mi-a zis: ‘Nu, ea e vinovată, trage de mine să o duc, să o plimb’. După discuția cu preotul, soția a început să șteargă toate mesajele!”, mai spune soțul înșelat.

Preotul Nicolae Crăciun neagă că ar fi avut o relaţie extraconjugală cu enoriaşa: „Nu a existat altă relație decât cea dintre preot și fiu duhovnicesc”

Preotul neagă, însă, că ar fi avut o relaţie extraconjugală cu enoriaşa şi susţine că răceala dintre cei doi ar fi intervenit pentru că Poruşniuc se purta urât cu nevasta. Duhovnicul susţine chiar că a insistat pe lângă ei să nu se despartă de dragul copiilor.

Nu a existat niciun fel de relație cu soția domnului Porușniuc, decât cea dintre preot și fiu duhovnicesc. Cum îmi este el mie fiu duhovnicesc, așa a fost și soția dumnealui. Deci nu a existat absolut nimic. El s-a despărțit din cauza maltratărilor la care o supunea pe soția lui și nicidecum nu am avut vreun amestec.

Dimpotrivă, am insistat ca ei să rămână împreună. Amândoi se plângeau la mine că nu se înțeleg și voiau să se despartă. Am insistat să nu se despartă și să rămână împreună pentru binele copiilor. Cu ea am o relație cum am cu toate enoriașele, adică spovedanie, Sfânta Liturghie”, se apără preotul.

Citeste si Alexandra, amanta preotului din Scobâlțeni, dezvăluiri incendiare despre aventura lor: „La el în apartament, când nu era preoteasa acasă, făceam ce făceam. Fantezia lui era…”

Arhiepiscopia Iaşilor susţine că bărbatul nu a adus dovezi în sprijinul acuzaţiilor

Arhiepiscopia Iaşilor susţine varianta părintelui Crăciun şi confirmă faptul că între cei doi ar fi existat neînţelegeri mai vechi. Totodată, reprezentantul Arhiepiscopiei spune că lui Poruşniuc i s-au solicitat dovezi în sprijinul acuzaţiilor pe care le face, dar acestea nu au fost niciodată prezentate.

Îi sunt aduse nişte acuze părintelui Nicolae Crăciun de către un domn care nu prezintă nicio dovadă în acest sens, deşi i s-a solicitat. S-a stabilit chiar o întâlnire de comun acord cu acesta, la care să participe şi un reprezentant de la Mitropolie, care s-a deplasat la Hârlău, dar acest domn nu s-a prezentat. Există informații că sunt vechi problemele acestei familii, faţă de care atât părintele Nicolae, cât şi doamna preoteasă Laura au avut multă deschidere pentru a-i sfătui, astfel încât să şi le rezolve împreună.

Le-au fost alături în multe momente dramatice, încercând să aplaneze neînțelegerile dintre cei doi soţi, gândindu-se, în primul rând, la copiii lor. Acum, din păcate, e un nou episod nefericit, calomnios, în care sunt purtaţi părintele Nicolae şi familia sa”, declară Lucian Apopei, director de comunicare al Arhiepiscopiei Iașilor, pentru BZI.RO