Scandări xenofobe la Steaua – Csikszereda! Ce riscă echipa Armatei după primul meci oficial pe noua arenă din Ghencea

Suporterii celor de la Steaua au avut mai multe derapaje xenofobe în timpul meciului cu Csikszereda, din prima etapă a Ligii 2. A fost prima partidă oficială pe noul stadion din Ghencea. Roş-albaştrii s-au impus cu 1-0, prin golul lui Chipirliu din minutul 79!

04 aug. 2021, 22:50
Scandări xenofobe la Steaua – Csikszereda! Ce riscă echipa Armatei după primul meci oficial pe noua arenă din Ghencea
Fanii celor de la Steaua au făcut spectacol în Ghencea / foto: Facebook AS47

Scandări xenofobe la Steaua – Csikszereda! Peste 3.000 de fani steliști au fost prezenți la primul meci oficial pe noua arena din Ghencea. Cei mai mulți au fost grupați în zona Peluzei Sud. Ultrașii au creat o atmosferă incendiară, dar au provocat și multe probleme.

Scandări xenofobe la Steaua – Csikszereda!

Suporterii roş-albaştrilor au aprins torțe și petarde încă din primele minute ale partidei. Crainicul arenei le-a cerut în repetate rânduri să înceteze, dar fără succes. În minutul 4, arbitrul a întrerupt meciul timp de câteva secunde, din cauza vizibilității scăzute. Odată terminat arsenalul pirotehnic, ultrașii au comis un derapaj și mai grav. În minutul 21, cântecele anti-maghiare au putut fi auzite clar și pe transmisiunea live. Crainicul stadionului a fost nevoie să intervină din nou, de data asta pe un nou imperativ: „Vă rugăm să încetați cu scandările xenofobe! Clubul ar putea avea de suferit!”.

Armata o lasă pe FCSB în Ghencea! Anunţ de ultimă oră al comandantului CSA Steaua

Articolul 54 din Regulamentul Disciplinar al FRF prevede că „dacă spectatorii afişează inscripţii conţinând sloganuri discriminatorii / denigratoare / rasiste / xenofobe sau se fac vinovaţi de alte comportări de acest fel la un joc, organul jurisdicţional va aplica o sancţiune de la 5.000 la 70.000 de lei clubului pe care l-au susţinut spectatorii respectivi, la fiecare nouă abatere de același tip penalitatea urmând a fi majorată cu 1/2 față de cea aplicată anterior. La atingerea pragului maxim clubul va fi sancționat cu măsura programării unui joc fără spectatori cumulat cu o penalitate sportivă de 70.000 lei”.