Scapă de febră cu remedii naturiste

Simptomele clasice de febră includ tremuratul și o piele fierbinte și uscată, pe măsură ce temperatura corpului crește. De asemenea, ar putea fi însoțită de crampe la membre, transpirație abundentă și sete considerabilă.

RomaniaTV.net
06 feb. 2018, 09:34
Scapă de febră cu remedii naturiste

Febra sau temperatura ridicată este o reacție a organismului în fața unui atac al unor bacterii sau virusuri care invadează corpul.

Temperatura corpului suferă variații controlate între 36,9 °C și 37,5 °C. O schimbare de doar jumătate de grad ar putea să te facă să te simți rău și indică faptul că există o infecție în corp.

Citeşte şi Soluţii naturale împotriva insomniei

O temperatură foarte ridicată sau un puseu prelungit de febră care nu prezintă nici o cauză evidentă, necesită asistență medicală imediată.

Încearcă o baie caldă sau spală corpul cu un burete înmuiat în apă călduță. Îmbracă haine răcoroase și ia un analgezic.

Hrănește o răceală și înfometează o febră

În momentul în care ai febră, nu ai poftă de mâncare. Corpul va pierde cantități imense de lichide prin transpirație, așadar, băuturile din abundență sunt esențiale: sucul de citrice proaspete pentru conținutul de vitamina C, sucul de ananas pentru enzimele sale calmante și ceaiurile din plante – în special de mușețel și soc.

Pentru a păstra sistemul imunitar în bună funcțiune, consumă regulat alimente cu un conținut bogat de vitamina C, zinc, seleniu. Fructele, legumele, nucile și semințele sunt indicate când ai febră.

Plantele au fost folosite vreme îndelungată pentru tratarea febrei – răcirea corpului în timpul episoadelor de „fierbințeală” prin stimularea transpirației și a digestiei.

Isopul efect antipiretic

Sun formă de infuzie, isopul se întrebuințează în caz de febră, precum și în afecțiunile cornice ale căilor respiratorii, manifestate prin răgușeală, tuse, astmă, ușurând expectorația și transpirația. Infuzia se prepară din 200 ml de apă clocotită la 2 lingurițe plantă uscată și mărunțită. Isopul este o plantă foarte aromată și are un puternic efect antipiretic. Se pot bea 2 căni pe zi.

Socul provoacă transpirație abundentă

Florile de soc au proprietatea de a provoca o transpirație abundentă, planta fiind recomandată sub formă de ceai în gripă, răceală, bronșită, ajutând în mod indirect la scăderea temperaturii. Ceaiul de soc se prepară din 2 lingurițe de floare peste care se toarnă o cană de apă clocotită. Se pot bea 3-4 căni de ceai pe zi.

Citeşte şi Cele mai bune ceaiuri contra balonării

Tătăneasa are proprietăți emoliente și expectorante

Ceaiul din rădăcină de tătăneasă are proprietăți emoliente și expectorante, folosindu-se în bronșită, tuse, împreună cu alte plante ca pătlagina, teiul, nalba. Tinctura de tătăneasă, cu bun efect în tratarea febrei, se prepară acasă și poate fi păstrată timp de 2 ani, la rece, în sticle mici de culoare închisă.

Se pun 20 de linguri rase de pulbere de tătăneasă, obținută prin macinarea rădăcinii de tătăneasă în râșnița de cafea, peste care se toarnă alcool alimentar, 5-6 cm deasupra, peste pulbere. Se lasă la macerat vreme de 10 zile, apoi se filtrează. În caz de febră se pot lua câte 30 de picături de tinctură diluate în apă.

Atenție!

Ghemuitul sub pături când ai frisoane poate ridica temperatura corpului și agrava problema.

Află ce ascunde durerea abdominală AICI.