Actriţa Scarlett Johansson debutează ca regizor

Actriţa americană Scarlett Johansson va debuta ca regizoare de lungmetraje, cu ecranizarea romanului de debut al scriitorului Truman Capote, intitulat "Summer Crossing", care a fost publicat după moartea autorului său.

RomaniaTV.net
18 nov. 2011, 14:34
Actriţa Scarlett Johansson debutează ca regizor

Scarlett Johansson şi-a făcut debutul în regie cu un scurtmetraj pentru proiectul-colaj „New York, I Love You”, care în cele din urmă nu a mai fost însă inclus în versiunea finală a filmului, regăsindu-se însă, ca bonus, pe versiunea lansată pe DVD.

„Summer Crossing” este primul roman al scriitorului Truman Capote, scris în anii 1940, însă nepublicat în acea epocă. Capote a pretins că a distrus manuscrisul, însă acesta a fost descoperit şi publicat în 2005, la 21 de ani după moartea autorului.

Romanul „Summer Crossing” spune povestea personajului Grady, o tânără în vârstă de 18 ani, provenind dintr-o familie bună, care, pe parcursul verii anului 1945, s-a angajat ca paznic într-o parcare.

Truman Capote este considerat unul dintre cei mai importanţi scriitori americani ai secolului al XX-lea. S-a născut pe 30 septembrie 1924, la New Orleans. După o copilărie petrecută într-un orăşel din Alabama, s-a mutat la New York, unde, la 17 ani, şi-a întrerupt studiile şi s-a angajat la The New Yorker.

Fanii actriţei americane o pot revedea pe Scarlett Johansson, în 2012, în filmul „We Bought a Zoo”, regizat de Cameron Crowe, şi în „The Avengers”, regizat de Joss Whedon.

Actriţa Scarlett Johansson a devenit celebră odată cu rolul adolescentei din filmul „Îmblânzitorul de cai” (1998). S-a consacrat ulterior prin partituri precum cele din „Rătăciţi printre cuvinte/ Lost in Translation”, pentru care a câştigat premiul BAFTA, şi „Fata cu cercel de perlă”, „Cântec de iubire”, „Match Point”, „Jurnalul unei dădace”, „Vicky Cristina Barcelona” şi „Cealaltă moştenitoare Boleyn”.