Scenariu roşu a fost ACTIVAT, magazinele se închid la ora 18.00

Scenariu roșu și limitări de weekend în două localităţi din Arad. Restricţiile sunt aceleaşi ca în perioada de stare de urgenţă.

30 aug. 2021, 15:54
Scenariu roşu a fost ACTIVAT, magazinele se închid la ora 18.00

Scenariu roşu. După Dezna, încă o localitate a intrat în scenariul roșu după ce a ajuns la o incidență de 4,35 la 1000 de locuitori într-un interval de 15 zile. Localitatea a intrat, începând de la sfârşitul săptămânii trecute, în scenariul roșu, pe o perioadă de 14 zile din cauza a trei cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, fapt care, la o populație de 690 de locuitori ridică incidența la 4,35 cazuri la mie. La restricțiile valabile pentru scenariul roșu, se mai adaugă și restricțiile de weekend, pentru că gradul de infectare depășește 4,5 cazuri la mia de locuitori.

Scenariu roşu anunţat de autorităţi. Se închid restaurantele şi cinematografele. LISTA RESTRICŢIILOR

Astfel, conform măsurilor în vigoare, la depășirea incidenței de 3 la mie este interzisă organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte; este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor; în cazul activității restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă activitatea doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități; este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

Italia introduce certificatul verde în mijloacele de transport în comun. Care sunt excepţiile

De asemenea, conform HG 826 din 6 august 2021 privind prelungirea stării de alertă, spectacolele, concertele, festivalurile publice și alte evenimente culturale sunt interzise la depășirea incidenței de 3 la mie. Până la scăderea ratei de infectare sub 3,5 cazuri la mia de locuitori, la Ignești magazinele vor fi deschise în zilele de weekend doar până la ora 18:00, iar de la ora 20:0, este interzisă deplasarea în afara locuinței.

Aceeași situație se menține și la Dezna, unde rata de infectare se menține la peste 5 cazuri la mia de locuitori.

Scenariu roşu. Moneasa și Fântânele, într-o situație delicată. Se iau măsuri suplimentare și aici 

“Prin hotărârea 128 a fost constată depășirea incidenței de 2 (interval 2-3) la Moneasa și Fântânele, ceea ce înseamnă că în cele două unități administrativ-teritoriale se aplică pentru o perioadă de 14 zile anumite restricții prevăzute în H.G. 826/2021 cu privire la numărul maxim al participanților la anumite activități (competiții sportive, săli de spectacol, concerte, spectacole publice, evenimente private s.a.m.d.)”