Scenariul pentru şcolile din Bucureşti s-ar putea SCHIMBA cu o zi înainte de începerea anului şcolar

Autorităţile vor să schimbe scenariul privind începerea şcolii în câteva unităţi de învământ din Bucureşti, cu doar o zi înainte de începerea anului şcolar 2020-2021. Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență se reunește duminică dimineață pentru a lua o decizie în acest sens, au precizat surse citate de Edupedu.ro.

RomaniaTV.net
12 sept. 2020, 19:39
Scenariul pentru şcolile din Bucureşti s-ar putea SCHIMBA cu o zi înainte de începerea anului şcolar

Şcoala 156 va intra pe scenariul galben, ce implică aplicarea sistemului hibrid, din scenariul roşu în care fusese plasată iniţial, cu predare exclusiv online.

De asemenea, alte şcoli din sectorul 5 vor ieşi din scenariul galben şi vor intra în cel roşu întrucât nu s-au terminat lucrările de renovare, potrivit Edupedu.ro.

Modificările ar putea surveni în Capitală, la o zi după ce o decizie similiară a luat luată în Sibiu. Acolo, toţi cei 1.440 de elevi din municipiu, ce figurau joi în documentele Ministerului Sănătăţii, în scenariul roşu, au aflat că vor începe şcoala de luni, fie în sistem hibrid, fie în clase.

Potrivit Agerpres, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Sibiu a fost nevoit să îşi schimbe decizia, la intervenţia Primăriei, așa că elevii, părinții și profesorii din 3 licee din Sibiu au aflat abia în sâmbăta dinaintea începerii anului școlar că se vor duce fizic de luni la școală.

Guvernul Orban a lăsat pe ultima sută de metri decizia privind modul în care va gestiona deschiderea școlilor în anul școlar 2020-2021, după ce le-a închis de pe 11 martie 2020 în contextul pandemiei COVID-19.

Dacian Cioloş cere DEMISIA ministrului Educaţiei. „Anisie ar trebui să plece. Până ieri, era nevoie de pepsiglas, azi nu mai trebuie”