Scene de groază, un şofer a mers cu maşina prin ochiul tornadei: „Am crezut că s-a terminat” VIDEO

O tornadă care a traversat regiunea Taranaki (Noua Zeelandă), a distrus mai multe case și a lăsat în beznă 4.300 de clădiri. Aproximativ 12.000 de oameni s-au aflat în zona de furtună, inclusiv Rick Field, un șofer de camion, care a trecut chiar prin centrul tornadei.

RomaniaTV.net
11 apr. 2018, 14:35
Scene de groază, un şofer a mers cu maşina prin ochiul tornadei: „Am crezut că s-a terminat” VIDEO

Mai mult de 13.000 de fulgere au fost înregistrate în 24 de ore în regiunea Taranaki, din sud-vestul Insulei de Nord a Noii Zeelande, devastate de o tornadă puternică. Dezastrul natural a distrus mai multe locuinţe, în timp ce 4.300 de clădiri au rămas fără energie electrică. Conform datelor preliminare, aproximativ 12.000 de oameni s-au aflat în zona acestei tornade, inclusiv conducătorul auto Rick Field, care practic a rulat prin ochiul tornadei.

Erau copaci căzuți peste tot, la naiba! Nici măcar nu știam unde să mă refugiez. Nu am fost niciodată, în viaţa mea, atât de înspăimântat„, avea să spună el, într-un interviu pentru NZ Herald .

El a mai spus că tornada a început ca un pic de vant şi ploaie, care s-au intensificat rapid. Copacii și liniile electrice au început să cadă pe drum, după care vizibilitatea a devenit aproape zero. „Când copacii au început să fie dezrădăcinați, m-am gândit: „S-a terminat”. M-am gândit că unul dintre ei avea să cadă direct pe maşină„, a mai spus șoferul, care se afla chiar în mijlocul tornadei. Din fericire, Rick Field a scăpat nevătămat, fiind doar puţin speriat. Nici camionul său nu a fost afectat, dar mai mulți fermieri din zonă au pierdut vaci și clădiri auxiliare.