Scene dramatice în Galaţi. Un copil a căzut în Dunăre, în timp ce încerca să se urce pe bac. VIDEO

Imagini dramatice surprinse la Galați. Un copil de doar câțiva ani a fost salvat din apele extrem de reci ale Dunării de doi bărbați.

24 oct. 2022, 13:43
Scene dramatice în Galaţi. Un copil a căzut în Dunăre, în timp ce încerca să se urce pe bac. VIDEO

Scene dramatice în Galaţi. Minorul a încercat să urce pe bac după ce ambarcațiunea se pusese în mișcare, iar gardurile de protecție fuseseră trase. Norocul lui a fost mai mulţi angajaţi l-au observat şi au sărit după el, reuşind astfel să-l salveze.

Cel mic a fost urcat pe ponton și a scăpat nevătămat. Copilul era însoțit de fratele lui mai mare care îl privea neputincios.

Au trecut doi adulți și un copil, au venit în fugă pe pasarelă, după ce terminasem îmbarcarea deja, era dată mola de la pupă. Deja bacul se distanțase vreo 30-40 de centimetri. Când a ajuns în fața pasarelei, un copil de vreo 6, 7 ani, i-am zis „Stai acolo, stai acolo”, a povestit unul dintre angajaţin pentru Ştirile Pro TV.

Dezorientat, copilul a căzut în apă. Un marinar a sărit imediat după el, l-a agățat de geacă, cu o mână, și s-a prins de ponton, cu cealaltă. Operațiunea de salvare a devenit și mai dificilă, pentru că, în ajutorul copilului, a sărit și fratele lui de 17 ani, care nu știe să înoate. Comandantul navei i-a văzut și a oprit motoarele.

Citeste si Zeci de credincioşi evacuaţi dintr-o biserică din Timişoara din cauza unui miros înţepător. Ipoteza incredibilă a enoriaşilor

Motoarele le-am pus pe stop, după care am deschis pupa vaporului, să nu îl prindem între bac și ponton. Într-un minut, maxim, colegul l-a scos pe copil afară”, spune comandantul bacului.

Cu toate că apa avea 14 grade, iar afară erau în jur de 20, cei care au ajuns în Dunăre au suferit un șoc termic, însă nu avut nevoie de îngrijiri medicale.

Citeste si Incendiu devastator la Mănăstirea Bistriţa. Pompierii s-au luptat cu flăcările 18 ore. FOTO şi VIDEO