Zeci de credincioşi evacuaţi dintr-o biserică din Timişoara din cauza unui miros înţepător. Ipoteza incredibilă a enoriaşilor

Mai bine de 80 de enoriaşi, care se aflau la slujbă într-o biserică baptistă din Timişoara, au ieşit de urgenţă din clădire, acuzând un miros înţepător.

24 oct. 2022, 10:20
Zeci de credincioşi evacuaţi dintr-o biserică din Timişoara din cauza unui miros înţepător. Ipoteza incredibilă a enoriaşilor

Autorităţile din Timişoara au activat planul roşu de intervenţie şi au trimis zeci de salvatori la faţa locului. Măsurătorile nu au indicat însă prezenţa vreunei substanţe periculoase. Printre ipotezele vehiculate de enoriaşi este şi aceea că o persoană s-ar fi dat cu un parfum prea puternic şi de aici a pornit agitaţia.

„Între 80-90 de oameni erau în biserică la momentul respectiv. Era ora la care trebuia să înceapă slujba. Erau mulţi care veneau spre biserică, nu i-am mai lăsat să intre. Unii au stat în stradă, alţii în curte.

Nu pot să spun cum era. Am intrat în sală când am văzut că oamenii ies şi am început să tuşesc şi eu ca ceilalţi. Am evacuat biserica şi am anunţat autorităţile.”, a declarat pentru Antena 1 pastorul Moise Vărjitor.

Citeşte şi: Incendiu devastator la Mănăstirea Bistriţa. Pompierii s-au luptat cu flăcările 18 ore. FOTO şi VIDEO

La ora 18 şi opt minute, autorităţile au declanşat planul roşu de intervenţie. 17 autospeciale, 4 ofiţeri şi 34 de subofiţeri, angajaţi ai ISU, au pornit imediat spre locul intervenţiei.

„În urma măsurătorilor efectuate nu au fost constatate depăşiri ale valorilor normale.”, a declarat Alin Guzu, ISU Timiş.

Astfel că, începând cu ora 18:45 a fost dezactivat Planul Roșu de Intervenție. Unii enoriaşi vorbeau că mirosul înţepător ar fi provenit de la o persoană care s-a dat cu mult parfum. Pompierii au declanşat o anchetă în acest caz urmând ca în perioada următoare să vină cu o concluzie.

Citeşte şi: Vouchere sociale de 250 de lei. Scurtciruit pe traseul banilor, ce se întâmplă cu românii care nu au primit sumele pe card