Scene incredibile în spitalul din Brăila. Două asistente s-au luat la bătaie

Scene incredibile s-au petrecut la Spitalul Judeţean din Brăila. Doua asistente s-au bătut în plină pandemie de coronavirus. Apoi, una dintre asistente ar fi fost amenințată sa-și retragă plângerea. Între timp, în spital a fost deschisă și o ancheta internă.

RomaniaTV.net
29 mai 2020, 07:29
Scene incredibile în spitalul din Brăila. Două asistente s-au luat la bătaie

Două asistente din cadrul Secției de Chirurgie din Corpul A al Spitalului Județean de Urgență Brăila s-ar fi bătut în urmă cu o lună de zile.  Asistenta care a fost victimă în acest caz ar fi fost ulterior amenințată de către asistentul șef de secție.

„Am niște informații că Secția de Chirurgie 1 din cadrul Corpului A, a Spitalului Județean s-a transformat așa, într-un ring de box. O asistentă bate o altă asistentă și victima este după aceea chemată și de către asistentul-șef de secție, și de către directorul medical al spitalului și tot acea asistentă este amenințată. Să își retragă plângerea sau nu știu ce a făcut. Ceva de genul. Domnilor, unde am ajuns?! Ce se întâmplă în spitalul acela? Acolo chiar fiecare face ce vrea că are spatele mai mare unul decât altul?! Eu tot nu înțeleg”, a spus consilierul județean PNL Marian Sârbu în cadrul ședinței ordinare a CJ Brăila, potrivit obiectivbr.ro

Președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, spune că cea care trebuie ancheteze acest caz este Comisia de disciplină.

„Eu știu că în momentul de față la SJU există o Comisie de disciplină, care este legal constituită și trebuie să își facă datoria. Să analizeze împreună cu directorul medical, cu directorul de îngrijiri, că fac parte din această Comisie, să vedem cine sunt vinovații și să îi tragă la răspundere”, a spus Chiriac.

Sârbu a întrebat când se vor lua măsuri, precizând că episodul s-a petrecut în urmă cu aproximativ o lună de zile. De asemenea, consilierul a insistat pe ideea că nu președintele CJ ar trebui să răspundă, ci managerul SJU Brăila.

Managerul SJU Brăila a spus că pe perioada stării de urgenţă Comisia de disciplină nu s-a putut întruni. 

 „Comisia de disciplină nu se poate întruni pe perioada stării de urgență. Discută numai cazurile ultraurgente online. Urmează peste două săptămâni să se reia toate cazurile. Am aflat și eu de acest caz”, a precizat managerul. 

„Și eu am aflat, cu stupoare! Nu pot să cred că o victimă este chemată de asistentul șef de secție și amenințată! Și nu a amenințat numai respectiva asistentă, ci majoritatea corpului de asistente din cadrul secției respective. Le-ar fi spus că «le termină el până iese la pensie». Am înțeles că mai are câteva luni și se pensionează. Nu știu ce spate are el acolo, dar are un spate greu. La fel ca și asistenta agresoare, care din câte am înțeles eu, a fost plimbată prin mai multe secții și corpuri ale SJU, că ar avea și anumite probleme cu niște substanțe din astea mai puternice. Nu știu dacă e glumă sau e bârfă. Vă rog frumos să luați toate măsurile care se impun! Nu se poate să ajungem într-un asemenea hal într-o astfel de instituție”, a mai adăugat liberalul.

Preşedintele CJ a solicitat numele asistenților implicați, însă discuțiile s-au întins și acest detaliu nu a mai fost precizat în ședință. Acesta a mai afirmat că în momentul în care Comisia de disciplină își va relua activitatea, va analiza și acest episod. Sârbu a insistat că pentru un asemenea caz foarte grav, Comisia de disciplină ar trebui să se întrunească și să dezbată chiar și online.

Citeşte şi Scandal la înmormântare. Preotul şi-a pierdut cumpătul: „Vă înghesuiţi ca nişte animale”