Scene incredibile în sudul Italiei, unde un alai de credincioşi s-a închinat în faţa unui şef al Mafiei VIDEO

  Procuratura din Reggio Calabria a deschis o anchetă după ce un alai de sute de credincioşi i-a adus un omagiu unui şef al Mafiei. Aceste imagini au fost filmate la Oppido, oraş din Calabria unde crima organizată a făcut peste 100 de victime, inclusiv copii. Alaiul care avea în frunte statuia Fecioarei Maria a făcut un popas în faţa casei lui Peppe Mazzagatti, cap mafiot, aflat în arest la domiciliu. În semn de protest, poliţiştii care însoţeau procesiunea auplecat de la datorie, revoltaţi de gestul incredibil al oamenilor.

07 iul. 2014, 10:26
Scene incredibile în sudul Italiei, unde un alai de credincioşi s-a închinat în faţa unui şef al Mafiei VIDEO

Scene incredibile în sudul Italiei, unde un alai de credincioşi s-a închinat în faţa unui şef al Mafiei, aflat în arest la domiciliu. Imaginile au provocat un scandal uriaş în peninsulă. Incidentul a avut loc în Calabria, în acelaşi loc unde, acum două săptămâni, papa Francisc a excomunicat mafia, potrivit Repubblica.it.

Citeşte şi Un român l-a impresionat pe Papa: Am reuşit să opresc cea mai importantă persoană din lume VIDEO EMOŢIONANT

Acesta a fost momentul în care sute de oameni, care purtau şi o statuie a Fecioarei Maria, s-au închinat în faţa casei liderului mafiot Peppe Maţagatti. Poliţiştii care însoţeau alaiul au plecat, în semn de protest faţă de gestul incredibil al participanţilor la procesiune. Peppe Maţagatti, in varsta de 82 de ani, este condamnat pentru crime şi alte delicte grave. Din cauza vârstei şi a problemelor de sănătate, el a fost condamnat doar la arest la domiciliu. Conducerea poliţiei locale este pur şi simplu revoltată de atitudinea cetăţenilor, mai ales că mafia calabreză a ucis peste o sută de oameni, printre care şi copii şi femei.

Citeşte şi Papa Francisc: Mafia italiană reprezintă adorarea răului. Mafioţii sunt excomunicaţi

Mai mult, în urmă cu două săptămâni, suveranul pontif a excomunicat mafia calabreză, în faţa a 200 de mii de oameni.

Ndrangheta (n.r. mafia din Calabria) asta înseamnă, adorarea răului, dispreţul faţă de binele comun. Cei care au ales în viaţă această cale a răului, adică mafioţii, nu comunică cu Dumnezeu. Sunt excomunicaţi„, a declarat Papa Francisc.