Scene scandaloase la meciul Serbia-Anglia. UEFA acoperă rasismul VIDEO

Mii de suporteri sârbi au imitat în cor maimuţele gestul fiind unul evident de rasism la adresa fotbaliştilor naţionalei Angliei. În teren, lucrurile au degenerat într-o bătaie, iar cel mai mult a avut de suferit englezul Danny Rose, care a şi fost eliminat de arbitru.

RomaniaTV.net
17 oct. 2012, 14:38
Scene scandaloase la meciul Serbia-Anglia. UEFA acoperă rasismul VIDEO

Microbiştii de pe întreg continentul european au privit sideraţi imaginile cu mii de suporteri ai naţionalei Serbiei, uniţi într-un ruşinos act de rasism la adresa componenţilor naţionalei Angliei, în timpul meciului de tineret din preliminariile CE 2013.

Pe finalul partidei, aceştia au imitat în cor sunetul făcut de maimuţe, spiritele s-au încins şi în teren, iar jucătorii celor două naţionale s-au luat la bătaie. Unul dintre cei vizaţi de remarcile rasiste, Danny Rose, a ajuns să fie el însuşi eliminat de către arbitru, părăsind terenul imitând ironic o maimuţă.

În acelaşi timp, în ciuda evidenţelor, UEFA nu a consemnat nimic referitor la actele rasism. Mai mult, încurajată de tăcerea UEFA, federaţia de la Belgrad a dezminţit că pe stadionul Mladost ar fi avut loc manifestări rasiste şi îl acută pe Danny Rose pentru faptul că ar fi provocat incidente la finalul meciului de tineret Serbia – Anglia.