Scene șocante într-un cimitir din România. Un bărbat și-a dezgropat prietenul mort pentru că l-a visat și i-ar fi spus în vis că este încă viu

Scene incredibile s-au petrecut într-un cimitir din satul Corocăiești, comuna Verești, Suceava. Un bărbat și-a dezgropat prietenul mort pentru că l-a visat și i-ar fi spus în vis că este încă viu. Acum este acuzat de profanare de morminte.

03 apr. 2024, 13:44
Scene șocante într-un cimitir din România. Un bărbat și-a dezgropat prietenul mort pentru că l-a visat și i-ar fi spus în vis că este încă viu

Un sucevean este cercetat pentru profanare de morminte. Mai exact, bărbatul și-a dezgropat prietenul mort. Descoperirea a fost făcută în dimineața zilei de 2 aprilie, în jurul orei 9.30, de către preotul paroh al Bisericii cu hramul ”Sfânta Treime” Corocăiești. Preotul, care deține în administrare Cimitirul ”Sf. Apostol Toma”, fusese anunțat de familia defunctului care găsise sicirul deschis în cimitir. Preotul a sunat la 112 reclamând profanarea mormântului, potrivit monitorulsv.ro.

Citește și: Minor ținut drept sclav de un cioban din Brașov. Procurorii DIICOT au dispus percheziții de amploare

Autorul faptei nu a fost greu de găsit, acesta asumându-și ce a făcut. Este vorba despre un prieten al mortului, un bărbat în vârstă de 45 de ani. Acesta le-a spus polițiștilor că a fost prezent la înmormântarea prietenului său în data de 28 martie 2024 și l-a visat peste noapte pe ”fratele” Viorel și că mortul i-a transmis un semn de viață din sicriu, astfel că s-a dus și l-a dezgropat.

Bărbatul a povestit că după ce și-a visat ”fratele”, a venit pe parcursul nopții de la Stroiești și pe la ora 3.00 din noapte ar fi început să sape în mormânt. După ce a ajuns la sicriu i-ar fi anunțat pe membrii familiei defunctului că acesta a înviat.

Bărbatul îngropat pe 28 martie a fost o figură foarte cunoscută la Corocăiești-Verești, lider al mișcării ”Oastea Domnului”.

Citește și: Încă un accident cu o ambulanță în București. Șoferița unui Mercedes, fiica prim-procurorului de la Parchetul din Bolintin, nu i-a acordat prioritate. Echipajul medical mergea să preia o gravidă

Polițiștii au întocmit un dosar penal privind comiterea infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte. Bărbatul în vârstă de 45 de ani a fost internat în Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Suceava. Acesta va fi expertizat psihiatric pentru a se stabili dacă a avut discernământ la comiterea faptei.