Scene TERIBILE la INML. Rudele victimelor din COLECTIV şi-au luat copiii acasă VIDEO

Scene cutremurătoare au avut loc, duminică, în curtea Institutului Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici", unde familiile victimelor din incendiul de la Club Colectiv au venit să-şi ia copiii acasă. Un tată cu lacrimile înnodându-i-se în barbă a intrat în curtea IML ducând în braţe o rochie de mireasă, un altul a venit cu un costum pentru fiul său, iar un tânăr aducea o geacă de motociclist, pentru ca fratele lui să fie îngropat aşa cum i-a plăcut să trăiască. 30 de oameni au murit, dintre care 26 pe loc, iar alţi trei la spital, în urma tragediei din Colectiv, iar bilanţul victimelor poate creşte oricând.

RomaniaTV.net
01 nov. 2015, 10:44

Părinţii, fraţii şi prietenilor morţilor din Club Colectiv s-au sprijinit unii de alţii, uniţi de durerea pe care doar pierderea cuiva drag ţi-o poate provoca. Lacrimile le curgeau pe obraji aproape necontrolat şi nicio vorbă nu le putea alina suferinţa.

Medicii legişti au început deja autopsierea cadavrelor, 26 la număr, iar familiile mistuite de durere aşa cum ai lor au fost mistuiţi de flăcări pleacă pe rând, cu câte un sicriu spre care probabil nu au curaj să privească.

„Speram să nu fii tu, speram să nu fii tu aici”, zbiera o femeie care a pierdut pe cineva drag, în timp ce zeci de persoane aşteptau să-l audă pe un angajat de la IML anunţând următoarea victimă care poate fi ridicată.

Solistul trupei care a cântat în clubul Colectiv este în stare critică. Medicii sunt rezervaţi

La IML a venit şi familia unei femei care lucra din când în când ca femeie de serviciu în Colectiv. Primea pentru asta câte 100 de lei, bani cu care le ducea o pâine în plus celor 5 copii pe care îi avea acasă, dintre care patru minori. Femeia de 38 de ani va fi şi ea îmbrăcată în rochia de mireasă pe care nu a apucat să o îmbrace deoarece soţul ei a murit în urmă cu 8 ani şi nu au apucat să se cunune religios.

Toate persoanele decedate în urma incendiului izbucnit vineri seară la clubul Colectiv din Capitală și care se aflau la Institutul Național de Medicină Legală (INML) au fost identificate.

Legiştii au efectuat 19 autopsii duminică, iar alte şapte familii îşi vor lua, luni, copiii, fraţii, surorile acasă.

 

Povestea emoţionantă a chitaristului mort lângă iubita lui în club. VIDEO

Guvernul a decretat trei zile de doliu național, începând de sâmbătă, ca urmare a incendiului din seara zilei de 30 octombrie, de la clubul Colectiv din Capitală, care s-a soldat cu 30 de morți și peste 150 de răniți.

SOLIDARITATE fără precedent

Centrul Vechi al Capitalei a amuţit în seara Halloween. În semn de solidaritate cu victimele din clubul morţii, majoritatea patronilor au decis să închidă localurile. Iar unde totuşi s-au deschis uşile, tinerii nu s-au distrat, ci au discutat despre tragedia de la Colectiv.

Supravieţuitorii incendiului din Colectiv, în stare de ŞOC: Tremur încă, m-am târât pe jos printre oameni arşi

Reţelele de socializare au fost pline de mesaje în care tinerii erau rugaţi să nu meargă în cluburi, dar cei care au ieşit în centru spun că nu au putut să petreacă. Tot pe reţelele de socializare au curs mii şi mii de mesaje de încurajare pentru cei care au pierdut pe cineva, care au fost răniţi sau care au reuşit să se salveze, dar sunt în stare de şoc.

Bilanţul morţilor din incendiul de la Club Colectiv a ajuns la 29. O tânără de 31 de ani s-a stins, duminică, la Spitalul Bagdasar Arsenie, unde ajunsese cu arsuri grave pe o suprafaţă mare din corp, informează România TV. Totodată, o altă tânără de 25 de ani a decedat, duminică, la Spitalul de Arşi.

Alte două victime ale incendiului din clubul Colectiv din Capitală au decedat, duminică, una la Spitalul de Arşi şi cealaltă la Bagdasar, numărul morţilor ajungând astfel la 29, a declarat Raed Arafat pentru Mediafax.

Secretarul de stat în MAI a precizat că este vorba despre două femei, care erau în stare critică.

Astfel, numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în urma incendiului de vineri seară din clubul Colectiv a ajuns la 29. Alte peste 140 de persoane sunt spitalizate.

Toate cele 26 de trupuri neînsufleţite de la IML au fost identificate.

Încă un tânăr a murit la Spitalul Universitar, la scurt timp de la incendiul izbucnit vineri seară.

Încă o tânără de 31 de ani a murit duminică dimineaţă la Spitalul Bagdasar, după ce organele sale au cedat în lupta cu leziunile deosebit de grave, iar o tânără de 25 de ani a murit la Spitalul de Arşi.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a efectuat duminică dimineaţă un tur al spitalelor în care se află victimele din Club Colectiv. „Comuniarea cu aparţinătorii este, sperăm noi, cât mai bună, dar înţelegem şi starea lor de nelinişte, am discutat cu mulţi dintre ei. Din păcate încă doi pacienţi au decedat. Sunt 35 de pacienţi în continuare în stare critică şi pe lângă ei sunt foarte mulţi în stare gravă”, a declarat Bănicioiu.

„Starea răniţilor se schimbă de la o oră la alta, unii sunt detubaţi, alţii sunt intubaţi. Spitalele vor furniza toate datele. Ministrul Bănicioiu face un tur al spitalelor, iar nevoile pe care le vor comunica medicii vor fi satisfăcute imediat”, a declarat secretarul de stat din Ministerul de Interne, Raed Arafat, la România TV.

„E o singură persoană neidentificată la IML. Au fost probleme în sensul că familiile u recunoşteau răniţii sau decedaţii, pentru că erau desfiguraţi din cauza arsurilor. Acum am rămas cu unul singur neidentificat la IML

LISTA OFICIALĂ a victimelor din Club Colectiv