LISTA OFICIALĂ a victimelor din Club Colectiv. Familiile sunt DEVASTATE. „Ieri aveam o fată arhitect, azi…”

Autorităţile au făcut deja publică lista cu tinerii decedaţi în incediul de la Club Colectiv şi care au putut fi identificaţi. 23 din cei 27 de morţi au fost identificaţi, iar patru trupuri rămân încă necunoscute.

RomaniaTV.net
31 oct. 2015, 14:55

Numele tinerilor despre care se ştie că au murit în urma incendiului au fost afişate pe una dintre uşile de la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”.

Dumnezeu să-i odihnească!

Un incendiu puternic s-a produs vineri seară la Club Colectiv din Bucureşti. 27 de persoane, majoritatea tineri, au murit şi peste 180 de răniţi au ajuns la spitalele din Capitală cu arsuri de diferite grade. Zeci de persoane sunt în stare critică, iar medicii spun că moartea îi pândeşte în fiecare clipă. Sâmbătă dimineaţă 17 dintre morţi rămâneau încă neidentificaţi, iar dintre cei 146 de răniţi internaţi doar pentru cinci nu se stabilise încă identitatea. Bilanţul morţilor ar putea creşte, potrivit lui Raed Arafat, care a explicat că o parte dintre răniţi sunt în stare critică. Dosarul a fost preluat de Parchetul General, care face cercetări în cauză şi a ridicat imaginie surprinse de camerele de supraveghere în momentele cumplite din Club Colectiv.

În cursul zilei de sâmbătă, persoane care nu reuşiseră să ia legătura cu copiii, prietenii sau cunoscuţii lor şi nu i-au putut identifica la niciunul dintre spitalele care au preluat răniţii şi-au făcut curaj să meargă la IML pentru a afla dacă ai lor se aflau printre cei care nu au mai avut scăpare din clubul groazei. Sâmbătă după-amiază, pe uşa de la IML „Mina Minovici” s-a afişat lista morţilor din incendiu. Patru trupuri rămân neidentificate. Din păcate, bilanţul victimelor ar putea creşte, deoarece zeci de tineri sunt în stare critică în spitale, cu arsuri pe suprafeţe mari din corp, la cap şi la nivelul căilor respiratorii.

„Ieri aveam o fată arhitect, azi am o foaie cu un număr”, spunea devastat de durere tatăl unei tinere care şi-a găsit sfârşitul în haosul creat după izbucnirea incendiului.

O femeie de 38 de ani aflată pe lista decedaţilor era angajată la Club Colectiv. De fapt nu era nici măcar angajată, ci lucra acolo din când în când, la evenimente, după cum a povestit fratele ei, la România TV. Femeia nici măcar nu trebuia să fie la lucru, dar a acceptat să îi ţină locul unei colege. „Ea nu trebuia să lucreze acolo. O colegă trebuia să fie acolo.Avea 38 de ani. Nu ştiam că lucrează la acest club. Nu am cuvinte să vă spun ce am simţit. Am fost la IML, am recunoscut-o, mâine o ducem acasă”, a povestit bărbatul.

Sâmbătă dimineaţă mai erau 146 de răniţi internaţi în spitalele Floreasca, Universitar, Spitalul de Arşi, Elias, Bagdasar, Agripa Ionescu, Dimitrie Gerota, Spitalul Militar, Grigore Alexandrescu şi Budimex, dintre ei rămânând neidentificaţi, potrivit secretarului de stat din Ministerul de Interne, Raed Arafat. Acesta a precizat că doar zece dintre tinerii care au murit în urma incendiului din Club Colectiv au fost identificaţi.

INCENDIU ÎN CLUB COLECTIV. Cozi imense la centrele de transfuzii din Bucureşti. Apelul autorităţilor VIDEO

La spitalele din Capitală au ajuns 184 de persoane, dintre care 88 cu ambulanţele care au preluat răniţi de la locul tragediei, iar restul cu mijloace particulare de transport. Dintre aceştia mai sunt spitalizaţi 146, dintre care 15 la Spitalul Floreasca, 24 la Spitalul Universitar, 27 la Spitalul de Arşi, 16 la Spitalul Elias, 6 la Spitalul Pantelimon, 8 la Spitalul Sf. Ioan, 12 la Spitalul Militar, 25 la Spitalul Bagdasar, 8 la Spitalul Colţea, 4 la Spitalul Grigore Alexandrescu, 2 la Budimex, 4 la Spitalul Agripa Ionescu, al SRI, şi 3 la Spitalul Dimitrie Gerota, al MAI.

TRAGEDIE în Capitală. 10 tineri în stare critică la Spitalul de Arşi. „Decesul îi pândeşte în orice moment”

Dintre cei 26 de decedaţi în afara spitalului, mai erau 17 neidentificaţi. Din cei 146 internaţi, sunt 5 încă neidentificaţi şi se fac eforturi pentru stabilirea identităţii lor. La MAI nu există niciun document privind autorizarea activităţii desfăşurate în locaţia respectivă. Nu există documente prin care s-ar fi cerut aprobări din partea ISU pentru spectacol pirotehnic„, a declarat Raed Arafat.

 

Mărturii ŞOCANTE ale supravieţuitorilor din Club Colectiv. GLUMA făcută de solist când a văzut FLĂCĂRI – VIDEO

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat că acţiunea coordonată desfăşurată de structurile din cadrul MAI şi MS, cu sprijinul MApN şi SRI, s-a desfăşurat în mod „optim” şi a subliniat solidaritatea bucureştenilor care s-au grăbit spre centrele de transfuzii pentru a dona sânge în orele imediat următoare tragediei. Ministrul a precizat că pentru ziua de sâmbătă există deja rezervele necesare de sânge şi plasmă care ar trebui să fie administrate victimelor şi a făcut un apel la concentrarea eforturilor şi pentru zilele următoare. „Solidaritatea bucureştenilor este extraordinară, e de apreciat. Multi au venit inca de azi noapte si centrul de transfuzii s-a deschis încă de la 1.30 azi noapte. Pentru a nu creea aglomeraţie, e important sa concentram efortul si pentru zilele urmatoare. Să nu ne ducem toţi azi, pentru că în momentul de faţă e asigurat necesarul de sânge. Centrele de donare de sânge deschise sunt cele din strada Constantin Caracas, de la Spit Militar si Centrul de la Spitalul Universitar”, a punctat Nicolae Bănicioiu.

Ministrul Sănătăţii a precizat că MApN a pus la dispoziţie două avioane pentru transport victime, care vor fi folosite în caz ca personalul medical va decide că este nevoie ca unele victime să fie transferate la alte spitale de arşi din ţară.

Martor ocular la tragedia din Capitală: „Ne-am călcat în picioare. Care a fost mai tare trăieşte”

Primăria Sector 4 a descoperit şi alte nereguli la Club Colectiv

Primăria sectorului 4 a precizat, sâmbătă dimineața, că inspectorii din cadrul Direcției Inspecție și Control – Serviciul Inspecție Comercială au efectuat, pe 21 octombrie 2015, un control tematic la clubul Colectiv, unde au constatat că societatea deține, în termen de valabilitate, Acordul de Funcționare, Autorizația de Funcționare și Contractul de locațiune, aplicând însă o amendă pentru că „societatea desfășura activitate de alimentație publică cu personal necalificat în domeniul alimentar”.

„La data de 21.10.2015, inspectorii din cadrul Direcției Inspecție și Control — Serviciul Inspecție Comercială au efectuat un control tematic la operatorul economic sus — menționat care desfășura activitate de alimentație publică, conform Certificatului Constatator eliberat în data de 03.10.2014. În urma verificării documentelor s-a constatat că societatea deține Acord de Funcționare nr.3909/14.01.2015 (valabil până la data de 14.01.2016) și Autorizație de Funcționare nr.369/14.01.2015 (valabilă pe anul în curs). De asemenea, operatorul deține Contract de locațiune nr.124/30.09.2014 cu valabilitate până la data de 01.10.2017. Urmare a controlului efectuat s-a mai constatat că societatea desfășura activitate de alimentație publică cu personal necalificat în domeniul alimentar, fapta ce contravine prevederilor O.G. nr. 99/2000, rep., motiv pentru care a fost sancționată contravențional cu amendă”, se arată într-un comunicat al Primăriei sectorului 4.

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri seara, la un club din Capitală. 27 persoane şi-au pierdut viaţa, iar peste 180 de răniţi au ajuns la spitalele de urgenţă din Bucureşti cu arsuri de diferite grade de gravitate. Pompierii au reuşit să lichideze incendiul şi au predat raportul poliţiştilor şi procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, care vor deschide o anchetă în acest caz. La locul tragediei s-au deplasat şi ministrul de Interne Gabriel Oprea şi secretarul de stat Raed Arafat, pentru a coordona acţiunea, iar sâmbătă dimineaţă a avut loc o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Guvernul va declara trei zile de doliu naţional. Trimiteţi imagini sau informaţii pe [email protected].

TRAGEDIA de la clubul Colectiv: Artificiile de la care s-a declanşat incendiul. Primele imagini cu FLĂCĂRILE

Numere de telefon pentru informarea rudelor

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) arată, într-un comunicat, că, în urma incendiului de la Club Colectiv din Capitală, familiile victimelor pot obţine informaţii despre starea acestora la şapte numere de telefon: 021/2069291, 021/3130605, 021/2069283, 021/2648704, 021/2648525, 021/2069375 şi 021/3122547.

Intervenţia forţelor MAI pentru salvarea persoanelor surprinse de incendiului din zona centrală a Capitalei s-a finalizat, dar ministerul continuă să sprijine Ministerul Sănătăţii în gestionarea acestei crize.

MAI menţionează că primul apel la 112 a fost înregistrat la ora 22.36, iar primele echipaje medicale de intervenţie au ajuns la faţa locului la 22.43.

Centrele de Transfuzii din Bucureşti -Str. Constantin Caracas nr. 2, sector 1 si Dr Felix 89 – s-au deschis încă de sâmbătă noapte, zeci de oameni stând la coadă pentru a dona sânge.

TOT CE TREBUIE SĂ ŞTII DESPRE DONAREA DE SÂNGE

Dacă aţi surprins imagini, acestea pot fi încărcate AICI sau trimise pe adresa de mail [email protected].

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunţat că prima ipoteză de lucru este incendiul şi nu explozia şi că urmează o expertiză, identificarea cadavrelor şi audierile administratorilor şi martorilor.

27 tineri au murit, dintre care unul la Spitalul Universitar, iar alte 184 de persoane au fost rănite. Mai multe persoane au fost resuscitate în stradă, fără succes, de către medicii sosiţi la locul tragediei. Printre morţi s-ar afla, potrivit unor surse, şi toboşarul trupei Goodbye to Gravity, care concerta în Club Colectiv cu ocazia lansării unui album nou, de pe care, ironic, primul extras pe single era numit „The Day We Die” (Ziua în care vom muri, în traducere).

Autorităţile au făcut apel către populaţie să doneze sânge pentru victimele tragediei de la Club Colectiv. TOT CE TREBUIE SĂ ŞTII DESPRE DONAREA DE SÂNGE

Printre victime s-ar număra şi bateristul trupei Goodbye To Gravity, care concerta vineri seară în Club Colectiv. La concert, la care intrarea a fost gratuită, ar fi asistat şi Adrian Despot, solistul trupei Viţa de Vie, care ar fi fost şi el rănit, însă ar fi în afara oricărui pericol.