Schimb de replici între Victor Ponta şi ministrul de Interne Carmen Dan pe Facebook

După ce Victor Ponta a salutat faptul că merge scara rulantă de la Aeroportul Otopeni, fostul premier i-a cerut ministrului de Interne printr-o postare pe Facebook să aloce mai multe resurse pentru controlul pașapoartelor. Carmen Dan nu s-a lăsat mai prejos şi a oferit un răspuns chiar la postarea lui Ponta.

RomaniaTV.net
16 mai 2017, 19:22
Schimb de replici între Victor Ponta şi ministrul de Interne Carmen Dan pe Facebook

Domnule Victor Ponta, vă răspund tot într-o manieră publică, pentru că știu că există un interes mare al cetățenilor față de situația din Aeroportul Otopeni. Așa cum bine știți, MAI a fost tot timpul deschis pentru găsirea unor soluții de fluidizare a activității de control din punctele de trecere a frontierei, inclusiv din Aeroportul Otopeni.

În sensul acesta, față de acum 2 ani, când sunt convinsă că aveați cunoștință despre situație, din poziția de premier, acum, împreună cu administratorul aeroportului, s-a reușit suplimentarea numărului de filtre destinate controlului la frontieră, dublându-se, practic, numărul acestora. În plus, s-au alocat suplimentar 80 de polițiști de frontieră.

E bine de știut că alți 50 de polițiști de frontieră în plus, sau și mai mulți, nu ar rezolva situația, atâta timp cât nu vor fi identificate spații suplimentare destinate controlului. Acum folosim la maxim infrastructura existentă” i-a răspuns Carmen Dan lui Victor Ponta.

Fostul premier Victor Ponta a scris pe pagina sa de Facebook că se bucură ca a fost rezolvată situaţia scării rulante de la Aeroportul Otopeni, dar totodată a expus o nouă rugăminte către Ministrul de Interne:

Dupa 9 luni de zile merge din nou scara rulanta de la Aeroportul Otopeni!

Ma bucur pentru toti cei care intra in tara ( romani sau straini) ca scapa de efortul si umilinta de a urca scarile carand in spinare bagajele.

Acum insa trebuie obligatoriu pasul 2 – o rog public pe Doamna Ministru de Interne sa aloce inca 50 de ofiteri care sa efectueze controlul pasapoartelor. Nu poti cu acelasi numar de oameni sa procesezi din ce in ce mai multi pasageri cu un control din ce in ce mai strict folosind niste computere din ce in ce mai vechi. Si vin si vacantele acum ….

Fac precizarea ca SRI a gasit resurse de personal pentru controlul de securitate / la cei 100.000 de angajati ai MAI sigur mai putem adauga 50 ca sa nu mai stea oamenii la cozi interminabile , sa piarda avionul sau se loveasca de scara rulanta de la „Sosiri”!

Cu vizita Dlui Juncker am rezolvat cu scara – poate ofiterii la control pot fi ajutati inainte sa vina Dl Trump in Romania„, a spus Victor Ponta.