Schimbare de ultimă oră la legea pensiilor, ce se întâmplă cu limita de vârstă. Anunț oficial de la casa de Pensii

Anunț foarte important pentru vârstnici! Este vorba despre o schimbare la legea pensiilor pe care toți beneficiarii trebuie să o afle. Mai jos ai toate detaliile.

20 ian. 2024, 16:55
Schimbare de ultimă oră la legea pensiilor, ce se întâmplă cu limita de vârstă. Anunț oficial de la casa de Pensii

Casa Județeană de Pensii (CJP) Gorj vine cu un anunț extrem de important pentru pensionari. Este vorba despre schimbarea legii pensiilor de la 1 ianuarie 2024.

Citește și Bani în plus pe lângă pensie din februarie. Cine sunt pensionarii care vor avea parte de o surpriză, anunţ oficial făcut de Marcel Ciolacu

Casa de Pensii îi informează pe actualii beneficiari, dar și pe viitorii pensionari, în legătură cu solicitarea înscrierii la pensie.

Art. 46, alin. (2), din Legea nr. 360/2023, arată că „persoanele asigurate în sistemul public de pensii care îndeplinesc condițiile de înscriere la pensie prevăzute la alin.(1) pot opta între acordarea pensiei pentru limită de vârstă și continuarea activității, cu acordul anual al angajatorului, până la împlinirea vârstei de 70 de ani”.

Astfel că, odată intrată în vigoare această prevedere, persoanele care solicită acordarea pensiei pentru limită de vârstă, începând cu 1 ianuarie 2024, trebuie să facă dovada prin adeverință eliberată de angajator în care să se menționeze că nu fac obiectul art.46 alin.(2) din lege.

Pe lângă cele precizate mai sus, Casa de Pensii le reamintește viitorilor pensionari și de un alt document. Persoanele trebuie să mai depună și o declarație pe proprie răspundere că nu continuă activitatea până la împlinirea vârstei de 70 de ani.

Anunțul oficial

„ÎN ATENȚIA ANGAJATORILOR ȘI A PERSOANELOR CARE SOLICITĂ ÎNSCRIEREA LA PENSIE!Începând cu data de 1 ianuarie 2024 a intrat în vigoare art.46, alin.(2) din Legea nr.360/2023 privind sistemul public de pensii:Alin.(2) „ Persoanele asigurate în sistemul public de pensii care îndeplinesc condițiile de înscriere la pensie prevăzute la alin.(1) pot opta între acordarea pensiei pentru limită de vârstă și continuarea activității, cu acordul anual al angajatorului, până la împlinirea vârstei de 70 de ani”.Prin urmare este necesar ca persoanele prevazute la art.46 alin.(2) din Legea nr.360/2023 privind sistemul public de pensii, care solicita acordarea pensiei pentru limită de vârstă începând cu 1 ianuarie 2024, să facă dovada prin adeverință eliberată de angajator în care să se menționeze că nu fac obiectul art.46 alin.(2) din lege, precum și printr-o declarație pe propria răspundere că nu continuă activitatea până la împlinirea vârstei de 70 de ani”,

este anunțul făcut de Casa de Pensii Gorj.

Citește și Veste uriaşă pentru pensionarii din România. Când începe recalcularea pensiilor, anunţ oficial al lui Daniel Baciu

Sursa citată mai menționează că modelul adeverinței, dar și cel al declarației pe propria răspundere pot fi regăsite fie la sediul instituției, fie pe site-ul oficial.