Schimbare majoră la supermarket! Cardurile Maestro nu vor mai fi primite la Lidl din iulie

Cardul Maestro dispare – Unul dintre cele mai răspândite carduri, Maestro, emis de Mastercard va dispărea în curând. În Germania, vechiul card EC va fi în curând istorie: compania de carduri de credit Mastercard vrea să desființeze complet sistemul Maestro în toată Europa.

08 iun. 2023, 22:24
Schimbare majoră la supermarket! Cardurile Maestro nu vor mai fi primite la Lidl din iulie

Compania de carduri de credit Mastercard vrea să desființeze complet sistemul Maestro. Această metodă de plată va fi desființată definitiv din iulie în Germania, la Lidl şi Aldi. În afară de creșterea prețurilor există multe alte aspecte care se vor schimba pentru clienții care fac cumpărături în supermarketuri în acest an, 2023. Există o inovație care provoacă agitație și multă confuzie. Din iulie 2023 funcția Maestro nu va mai fi disponibilă după 30 de ani de funcționare. Funcția Maestro va fi întreruptă în toată Europa din iulie 2023 pentru clienții care fac cumpărături folosind acest tip de card. Nu vor mai fi emise carduri noi cu funcție Maestro în toată Europa, iar comercianții cu amănuntul nu vor mai accepta acest mod de plată.

Anunţ important pentru clienţii Revolut. Ce se întâmplă cu cardurile

Această opțiune de plată, cardul Maestro, va fi anulată din iulie la Aldi și Lidl

Funcția Maestro va fi desființată. Din iulie 2023 clienții nu vor mai putea plăti cu acest card, lucru care creează anumite consecințe clienților. Însă,nu este nevoie să intrați în panică. Chiar dacă majoritatea dețineți probabil un card Maestro și într-adevăr din iulie 2023 nu va mai fi disponibil ca metodă de plată la Lidl, Kaufland, Aldi și Co, nu trebuie să vă îngrijorați.

Centrul Consumatorului explică clienților pe site-ul propriu faptul că „în Germania cardul Giro este complet operațional chiar și fără funcția Maestro”. Așadar, clienții pot continua să plătească și să retragă bani ca de obicei cu un Girocard pe viitor.

Sunt necesare metode alternative pentru a plăti în străinătate

Pentru a plăti în străinătate este necesară o altă funcție ca înlocuitor Maestro, de exemplu funcția V Pay. „Pentru funcția de plată în străinătate băncile vor trebui să utilizeze alte sisteme pentru cardurile noi emise în 2023”, explică centrul de consiliere pentru consumatori.

Super-ofertă la LIDL! Produsul adorat de români revine pe rafturi de luni.. Va fi bătaie la casele de marcat
În mod alternativ, clienții pot folosi și un card de credit pentru a plăti în străinătate. De exemplu pot folosi cardul giro doar pe plan intern în viitor. Trebuie să știți că se vor aplica taxe diferite în funcție de bancă, potrivit ruhr24.de.

Potrivit Mastercard, un total de 400 de milioane de carduri Maestro sunt în circulație în toată Europa.