Schimbarea în dietă care te scapă de 20 kg

Vrei să scapi de niște calorii fără prea mare bătaie de cap? Ce zici de o schimbare a dietei care să te ajute să scazi aportul de calorii și care nu necesită să-ți pierzi timpul la sală. Vorbim despre Dieta Bananei de Dimineață, care s-a bucurat, cel puțin acum 10 ani, când a apărut, de o mare popularitate pe internet. Adică să fim clari: atât de mare popularitate, încât magazinele din Japonia n-au reușit să facă față cererii de banane a publicului. Atât de mare!

RomaniaTV.net
03 apr. 2018, 08:33
Schimbarea în dietă care te scapă de 20 kg

Dieta a fost pusă la punct de un cuplu, soț și soție, care spuneau că au pierdut 16.8 kg într-o perioadă rezonabilă de timp. Dieta a fost introdusă pe o rețea de socializare locală, Mixi, și de aici a căpătat o amploare de nestăpânit. Zeci de cărți au fost scrise pe tema acestei rețete care, deși și-a demonstrat succesul în rândul oamenilor, nu are niciun suport științific. Singurele care pot depune mărturie pentru succesul ei sunt testimonialele diverșilor cetățeni care su slăbit.

Dieta se bazează pe niște principii simple, anume să mănânci banane (dohhh!), să practici mindfulness-ul (să fii prezent în tine tot timpul, să nu fii cu mintea aiurea) și să mergi devreme la culcare.

Ce să mănânci

Dimineața se mănâncă o banană sau mai multe, dar nu într-atât de multe încât acestea să devină o povară pentru stomac. La prânz se mănâncă o banană și o salată. La ora 3 se mai mănâncă o banană. Se va bea apă pe tot parcursul zilei și se va avea grijă ca aceasta să fie băută cu înghițituri mici, nu în cascadă. Vei avea grijă ca apa să fie mereu la temperatura camerei, nici rece, nici caldă. Dacă vrei să mănânci și alte fructe, ai grijă să studiezi asocierile dintre acestea și ce ai mai mâncat tu. De exemplu, pepenele galben se mănâncă mereu singur și nu-l vei asocia niciodată cu nimic.

Citeşte şi Dieta purpurie, cea mai în vogă dietă a momentului. Rezultatele sunt spectaculoase, toate vedetele sunt înnebunite după ea

La ocazii sociale, ai voie să bei bere sau un pahar cu vin. După 3 după-masa, dacă ai poftă de dulce, puțină ciocolată sau o prăjiturică sunt permise, iar cele care preferă gustul sărat vor evita chipsurile sau floricelele și se vor orienta înspre alte tipuri de gustări sărate.

Cina să fie la ora 6 seara și, dacă nu se poate, nu după 8 seara, în niciun caz. Nu e restricție în privința numărului de banane. Se recomandă să se renunțe de tot la deserturi. În privința altor băuturi, nu sunt indicate nici ceaiurile (au zahăr), nici alte sucuri dulci. Practic, în afară de apă n-ai voie nimic altceva.

Se recomandă culcarea înainte de 12 noaptea, dar oricât de devreme înainte de 12 e bine-venit. Pentru practicarea conștienței de sine (mindfulness), e bine să se țină un jurnal cu tot ce s-a consumat într-o zi.

În privința exercițiului fizic, acesta este opțional, dar măcar să se meargă pe jos câteva sute de pași. Dacă n-ai chef să faci exerciții, nu le face.

Experimentează Dieta Bananei de Dimineață și spune-ne și nouă ce rezultate ai obținut.

Prea greu nu pare să fie.

Dieta cu dopamină: ce implică și ce rezultate are