Schimbarea la Faţă 2022. Tradiţii şi superstiţii. Ziua în care rugăciunile care te scapă pe tine sau pe cei dragi de patimi devin mai puternice

Anual, pe 6 august, creştinii sărbătoresc Schimbarea la Faţă a Domnului. Acestei sărbători îi sunt specifice o serie de tradiţii şi superstiţii pe care credincioşii le respectă ca să le meargă bine şi să fie apăraţi de rele.

05 aug. 2022, 13:35
Schimbarea la Faţă 2022. Tradiţii şi superstiţii. Ziua în care rugăciunile care te scapă pe tine sau pe cei dragi de patimi devin mai puternice

Schimbarea la Faţă 2022. Aceasta sărbătoare este sărbătoarea îndumnezeirii firii omeneşti şi a participării trupului trecător la bunătăţile veşnice. Este cunoscută în popor şi sub denumirea de Obrejenie şi marchează începutul toamnei.

În această zi, este bine să te rogi să scapi de patimi, tu sau o persoană apropiată. Rugăciunile ca să scapi de patima alcoolului, beţiei, jocurilor de noroc sau desfrânării fac minuni în această zi.

Schimbarea la Faţă 2022. Tradiţii şi superstiţii. În această zi, este bine să te rogi ca să scapi de patimi

Pe 6 august, femeile adună și usucă plante și fructe de leac, fiind ultima zi în care pot fi culese plante vindecătoare. Oamenii nu trebuie să se mai scalde în râuri. De asemenea, în această zi nu este bine să pleci la drum, fiind pericol de rătăcire.

Începând cu această zi, fructele, în special strugurii și prunele, sunt bune de gustat, deoarece devin pline de dulceață și savoare.

La această sărbătoare se spune că toţi oamenii au obligaţia de a se împăca unii cu alţii dacă au fost certaţi, potrivit superstitii.ro

Superstiţia spune că dacă, în perioada Postului Adormirii Maicii Domnului când cade Obrejenia, plouă mult, înseamnă că iarna ce urmează va fi bogată în ninsori. Se spune că cine se roagă în această zi să scape de o patimă (beţie, tutun), sigur va fi vindecat.

Cine spală haine în această zi va fi năpădit de păduchi şi ploşniţe.

Citeste si Calendar ortodox 6 august 2022. Cruce roşie: Schimbarea la Față a Domnului. Rugăciune pentru împlinirea oricărei dorinţe

Schimbarea la Faţă 2022. Tradiţii şi superstiţii. Ce se spune despre cei care nu reuşesc să-şi vadă umbra capului la răsărit

Nu este bine nici să-ţi speli părul în această zi, existând riscul să nu mai crească.

Despre oamenii care nu-şi văd umbra capului la răsăritul soarelui, în dimineaţa sărbătorii Schimbarea la Faţă, se spune că vor muri până la sfârşitul anului.

Oamenii care se roagă în această zi să scape de o patimă sigur vor fi vindecaţi. Femeile însărcinate, dacă vor ţine această zi, vor avea o naştere uşoară şi copii sănătoşi.

Cei vii nu trebuie să-i uite nici pe cei trecuţi în nefiinţă, ci să facă pomană în amintirea şi pentru sufletul acestora.

Dacă în Ziua Schimbării la Faţă vremea este însorită şi plăcută, toamnă va fi una roditoare şi îmbelşugată. În schimb, dacă plouă, toamna va fi una mohorâta.

Citeste si Părintele Calistrat dezvăluie secretul căsniciei trainice: „Femeia credincioasă sfințește pe bărbatul păcatos și bărbatul credincios sfințește femeia păcătoasă”

Rugăciune de Schimbarea la Faţă a Domnului. Cum este bine să I te rogi Mântuitorului în această zi ca să te scape de patimi

Doamne Iisuse Hristoase mă rog Ție în această zi de mare sărbătoare.  Tu, care Te-ai Schimbat la Față în prezența ucenicilor Tăi: Petru, Iacov și Ioan, aleși de Tine să te însoțească pe Muntele Tabor, și Le-ai  arătat lor că slava Ta se poate revărsa ca un mir asupra lumii, care să ne binecuvânteze viața de fiecare zi.

La ceas  de mare sărbătoare te  rog, Doamne Iisuse, Tu care ești cu adevărat Raza tatălui Tău,  trimite asupra mea o rază din strălucitoarea Ta lumină ca ea să mă călăuzească în clipele de supărare, când grijile mă sufocă, când nu mai am spor în munca  mea, când dușmanii mă pândesc sau când boala mă învăluie fără să știu.

Schimbarea Ta la Față să mă ajute și pe mine, păcătosul, să găsesc drumul  luminos de care am atâta nevoie, iar sufletul meu împietrit  de necazuri să se elibereze de supărare și de spaima că  viața mea va fi în continuare un coșmar.

Ajută-mă, Doamne Hristoase, să mi se împlinească și marea mea dorință (numește dorința). Ajută-mă în acest moment de cumpănă din viața mea și arată-mi drumul care să-mi schimbe cursul vieții, să nu mai am parte de întuneric, de pagubă, de boală și de răzbunarea dușmanilor adunați în jurul meu ca într-o șerpărie. Amin