Schimbări IMPORTANTE anunţate de Twitter. Noile reguli îi vizează pe toţi utilizatorii

Twitter filtrează, începând de marţi, mesajele care conţin discurs instigator la ură referitor la apartenenţa religioasă, încercând să extindă astfel lupta împotriva mesajelor agresive publicate pe reţelele de socializare, potrivit AFP.

RomaniaTV.net
10 iul. 2019, 18:11
Schimbări IMPORTANTE anunţate de Twitter. Noile reguli îi vizează pe toţi utilizatorii

Într-un document publicat pe blogul companiei, Twitter a precizat că va şterge mesajele care ”dezumanizează persoanele pe baza apartenenţei religioase”, după ce existenţa unor astfel de mesaje îi va fi semnalată.

Compania precizează că mesajele publicate anterior zilei de marţi şi raportate vor fi de asemenea eliminate, dar nu vor fi însoţite de suspendarea contului, din moment ce au fost publicate înainte de înăsprirea regulilor.

Twitter nu precizează în schimb în articolul de pe blog dacă tweeturile publicate după înăsprirea regulilor vor fi însoţite de suspendarea contului persoanei care a postat mesajul.

Pentru a-şi ilustra decizia, reţeaua de socializare a oferit mai multe exemple de sintagme pe care le consideră dezumanizante la adresa unei religii precum ”dezgustător” şi ”animale murdare”.

Twitter s-a angajat într-o mişcare mai amplă de luptă împotriva limbajului urii pe platforma sa. Compania condusă de Jack Dorsey a anunţat recent măsuri împotriva mesajelor liderilor politici care incită la violenţă sau la ură.

Potrivit experţilor, măsura ar fi orientată împotriva mesajelor frenetice postate de Donald Trump pe Twitter.

Reţeaua de socializare are, de altfel, reguli clare de în ceea ce priveşte tweeturile care incită la violenţă împotriva unui individ sau a unei comunităţi, cele care glorifică actele teroriste sau hărţuiesc o anumită persoană.

Asemenea Facebook şi altor reţele de socializare, Twitter este acuzat frecvent că nu a luat suficiente măsuri pentru a lupta împotriva discursului urii. Compania încearcă, cu dificultate, să împace acest obiectiv cu menţinerea caracterului deschis al platformelor de acest tip.

Preşedintele american, foarte critic la adresa Twitter şi Facebook, pe care le acuză deseori de înclinaţii de stânga, urmează să găzduiască joi un ”summit pe tema reţelelor de socializare” la Casa Albă, la care nu vor participa principalii jucători din acest domeniu, ci conservatorii cei mai critici la adresa companiilor din Silicon Valley.