Schimbări majore: Ce se va întâmpla cu alimentele pentru bebeluşi, în special cu laptele praf

Din vara acestui an, în România se va aplica un nou Regulament al Comisiei Europene care reglementează modul în care sunt puse pe piaţă alimentele pentru bebeluşi, inclusiv laptele praf pentru sugari. Peste patru ani, conţinutul formulelor pentru sugari va fi altul, iar retailerii nu vor mai putea organiza promoţii pentru a accelera vânzarea acestor produse. 

18 feb. 2016, 06:45
Schimbări majore: Ce se va întâmpla cu alimentele pentru bebeluşi, în special cu laptele praf

O directivă Europeană privind mâncarea dietetică (nr. 609/2013), adoptată în iunie 2013, dar care va fi pusă în aplicare începând cu 20 iulie anul acesta, va schimba regulile pe piaţa produselor destinate bebeluşilor şi persoanelor cu nevoi alimentare speciale. Etichetarea şi conţinutul acestor produse vor fi diferite, Comisia urmând să elaboreze şi să adopte mai multe acte delegate în acest scop.

Un prim act delegat a fost deja adoptat de Comisia Europeană în septembrie 2015 (UE 2016/127) şi urmează a fi pus în aplicare începând cu 22 februarie 2020, cu excepția formulelor de început și a formulelor de continuare pe bază de hidrolizate proteice, în cazul cărora se aplică de la 22 februarie 2021.

Adio lapte praf la promoţie

Comisia Europeană a reglementat modul în care producătorii şi retailerii pot promova prin reclame şi alte strategii de marketing laptele formulă pentru sugari. Cu scopul de a încuraja alăptarea naturală, din 2020 comercianţii nu vor mai putea organiza campanii promoţionale cu lapte praf şi nici nu vor mai putea vinde sub preţul de producţie atunci când vor să scape de stocuri.

Citeşte mai mult pe economica.net.