SCHIMBĂRI MAJORE în structura Guvernului. Klaus Iohannis va fi subordonat lui Gabriel Oprea

Victor Ponta şi Crin Antonescu trebuie să tranşeze situaţia lui Klaus Iohannis şi propunerea sa ca vicepremier al României. Ponta a acceptat ca Iohannis să preia Internele, cu condiţia să lucreze sub coordonarea lui Gabriel Oprea, potrivit România TV. 

RomaniaTV.net
10 feb. 2014, 10:07
SCHIMBĂRI MAJORE în structura Guvernului. Klaus Iohannis va fi subordonat lui Gabriel Oprea

De asemenea, actualul primar al Sibiului ar urma să se ocupe de departamentul Schengen, în timp ce instituţii cheie precum ISU, IGPR sau serviciile secrete ale M.A.I ar urma să fie controlate de Oprea.

Premierul Victor Ponta şi preşedintele PNL Crin Antonescu au discutat, luni, la Vila Lac 1, în cadrul unei şedinţe USL, schimbările la nivelul Guvernului, decise de liberali la finalul săptămânii trecute. La întâlnire a fost prezent şi preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu.

Potrivit lui Klaus Iohannis, negocierile vor fi reluate mâine deoarece nu s-a ajuns la un consens în privinţa funcţiei de vicepremier.

Premierul Victor Ponta a declarat că l-a propus luni pe Klaus Iohannis pentru funcţia de ministru de Interne, deoarece la această instituţie este nevoie de o situaţie clară, de stabilitate, şi că problema funcţiei de vicepremier va fi discutată rapid în USL.

Premierul a arătat că urmează să aibă o întrevedere atât cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, cât şi cu Klaus Iohannis în acest sens.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost desemnat vineri, de PNL, pentru funcţiile de vicepremier şi ministru de Interne.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat sâmbătă că a discutat cu premierul Victor Ponta înainte ca liberalii să anunţe public remanierea mai multor miniştri şi propunerea lui Klaus Iohannis ca membru al Guvernului şi a căzut de acord asupra acestora cu prim-ministrul.

Victor Ponta a salutat sâmbătă, de la Soci, venirea lui Iohannis în cadrul Executivului calificând-o drept un mare câştig pentru Guvern şi a lăsat să se înţeleagă faptul că detaliile acestei numiri şi mai ales poziţia pe care primarul Sibiului o va ocupa exact în Guvern vor fi discutate la Bucureşti.

VEZI ŞI Băsescu: Iohannis este un câştig pentru guvern, să aibă grijă cum aranjează cu incompatibilitatea


loading...