Schimbări pe reţelele sociale. TikTok vine cu o funcţie nouă: text-to-image. BeReal, reţeaua unde sunt interzise filtrele

Algoritmii text-to-image folosesc inteligenţa artificială pentru a crea o experienţă nouă, generând automat imagini pe baza textelor.

16 aug. 2022, 11:15
Schimbări pe reţelele sociale. TikTok vine cu o funcţie nouă: text-to-image. BeReal, reţeaua unde sunt interzise filtrele

TikTok vine cu o funcţie nouă. Funcţia „AI greenscreen”, disponibilă direct în aplicaţie poate fi utilizată pentru a genera fundaluri pentru înregistrările video, conform The Verge.

Inteligenţa artificială are succes cu algoritmii text-to image, dar funcţia nu este foarte avansată. Imaginile TikTok sunt colorate, dar abstracte, nu par reale. Iar asta ar fi şi intenţia companiei, pentru a nu da putere nelimitată utilizatorilor şi a lăsa astfel cale liberă pentru abuzuri (crearea de imagini pornografice sau violente).

Prin umare, orice text cu potenţial violent de pe  TikTok (ex: asasinarea lui Joe Biden) produce doar imagini abstracte, fără feţe ce pot fi identificate.

Tinerii mafioți italieni îi înfurie pe șefii mafiei. Ce filmuleţe postează aceştia pe TikTok

BeReal, noua rețea de socializare în care utilizatorii postează fotografii reale. Filtrele și detaliile, interzise pe aplicație

O nouă aplicație de socializare, unde se partajează fotografii, ca pe rețele precum Facebok, Instagram sau Tik-tok, numită BeReal, a devenit cea mai recentă obsesie pentru „generația Z”.

BeReal a fost lansată pe piață în 2020, dar abia anul acesta a luat amploare printre internauți. Potrivit site-ului de știri în tendințe Social Media Today, descărcările aplicației au crescut cu 315% de la începutul anului, ocupând acum locul patru în lista celor mai descărcate aplicații de social media, după Instagram, Snapchat și Pinterest, spune Insider.

Conform descrierii aplicației din App Store de la Apple, BeReal încurajează oamenii să „arată prietenilor acestora cine ești cu adevărat, măcar o dată”, eliminând filtrele și oportunitățile de a îmbunătății, de a gândi excesiv sau de a edita fotografii.

BeReal este o aplicație de social media concepută pentru a prezenta viața „fără filtre”. Această aplicație îți permite să distribui fotografii cu tine și viața ta, dar cu o captură. Toată lumea ar trebui să posteze o dată pe zi, în același timp.

Experiment inedit pe TikTok. Ce a urmat după ce a înfipt o scobitoare într-un pepene roşu. Imaginile au devenit virale VIDEO
Aplicația notifică utilizatorii la un moment aleatoriu pe parcursul zilei că este „timpul să fii real”. Un cronometru de două minute pornește când utilizatorul deschide aplicația, oferindu-i un timp limitat pentru a face o fotografie a ceea ce face în acel moment.

Când postați un „BeReal”, aplicația face o fotografie folosind atât camera frontală, cât și cea din spate, astfel încât alte persoane să poată vedea cum arătați și unde vă aflați.

Conform site-ului web BeReal, vă puteți șterge postarea doar o dată pe zi după ce ați postat ​​în feed. Deși vă puteți relua poza de câte ori doriți în timpul numărătoarei inverse de două minute, odată ce ați apăsat pe „postare”, îl puteți șterge și relua o singură dată.

Se pare că aplicația încearcă să descurajeze utilizatorii să petreacă prea mult timp pe postările lor, nepermițându-le să facă mai multe încercări.

Pentru a reacționa la postarea altcuiva pe BeReal, nu poți apăsa pur și simplu un buton „inima” sau „degetul mare în sus”. Mai degrabă, trebuie să faci un selfie cu chipul tău într-un șablon în formă de cerc din aplicație. Acestea se numesc „realmoji”, unde, în loc să comentezi postarea cuiva cu un emoji, expresia ta facială devine un emoji în sine. Aplicația servește ca un album foto frumos de amintiri zilnice.