Şcoala 75 din București trece în sistem online după depistarea unui caz de Covid-19 la un angajat

Toți elevii care învață în corpul A al Școlii 75 "Leonardo da Vinci" din Sectorul 3 al Capitalei vor învăţa în sistem online pentru următoarele 14 zile, începând de astăzi, după ce o femeie de serviciu din şcoală a fost depistată pozitiv cu Covid-19.

15 sept. 2021, 15:28
Şcoala 75 din București trece în sistem online după depistarea unui caz de Covid-19 la un angajat

Peste 1.300 de la Şcoala 75 „Leonardo da Vinci” din Sectorul 3 al Capitalei vor studia în sistem online pentru următoarele 14 zile după ce o femeie de serviciu din şcoală a fost depistată pozitiv cu Covid-19.

„Prin decizia CA școala, clasele dintr-un corp de clădire al Școalii 75 trec in online: 47 de clase din cele 57 ale şcolii: 25 de clase din învăţământul primar si 22 de la gimnaziu”, a precizat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Citeşte şi: Creşte numărul copiilor cu COVID-19 care ajung în spitale. Formularul prin care părinţii îşi dau acordul pentru vaccinarea copilului nu a ajuns încă în şcoli. Sorin Cîmpeanu: „Aşteptăm acord juridic”

În prezent, un singur angajat al şcolii este confirmat pozitiv cu COVID-19. Alte trei angajate sunt considerate contacţi direcţi şi urmează a fi testate.

Ministrul Educaţiei a mai precizat că decizia de a suspenda cursurile faţă în faţă a fost luată pentru că nu are cine sa asigure masurile de curățenie/dezinfectie în unitatea de învăţământ.

„Azi s-a făcut nebulizare, mâine se face dezinfectare în tot corpul de cladire”, a mai spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

Citeşte şi: Creşă din Sectorul 2, închisă după depistarea unui focar COVID-19. Cursuri mutate în online la un liceu din Piteşti şi la o şcoală din Sibiu tot din cauza COVID-19

 

Opt şcoli închise în Bucureşti chiar de la începutul anului şcolar

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat luni, 13 septembrie, că la nivelul întregii ţări sunt 18 şcoli care nu vor putea să deschidă luni, cu prezenţă fizică, din cauza problemelor de infrastructură. Este vorba despre opt unităţi de învăţământ din Bucureşti, iar restul sunt din ţară. Afectaţi vor fi 2.723 de elevi din Bucureşti şi alţi 2.000 de elevi din ţară.