Şcoli ÎNCHISE vineri în Bucureşti din cauza vremii. PROGNOZA METEO pentru Capitală

Şcolile din Bucureşti vor fi închise vineri, 23 martie 2018, din cauza vremii. Meteorologii anunţă că vremea va continua să fie rece în următoarele zile, chiar geroasă, favorizând producerea poleilui, şi vor cădea precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. 

RomaniaTV.net
20 mart. 2018, 12:28
Şcoli ÎNCHISE vineri în Bucureşti din cauza vremii. PROGNOZA METEO pentru Capitală

ŞCOLI ÎNCHISE ÎN BUCUREŞTI VINERI, 23 MARTIE 2018

Toate şcolile, grădiniţele şi liceeele din Bucureşti vor fi închise vineri din cauza condiţiilor meteo, a anunţat primarul Capitalei, Gabriela Firea. Edilul a susţinut că este o decizie responsabilă, pe care şi-o asumă, „din dorinţa de a nu-i expune pe copii unor fenomene meteo extreme”.

„În urma discuţiilor avute cu reprezentanţii ANM, care ne-au anunţat că vremea se va înrăutăţi semnificativ şi că va ninge în continuare toată săptămâna, dar că vineri vântul se va intensifica şi ninsoarea va fi mai abundenţă, am decis că, pentru siguranţa copiilor noştri, cursurile în unităţile de învăţământ de stat din Capitală să fie suspendate pentru data de 23 martie. Este o decizie responsabilă, pe care mi-o asum în calitate de primar general, din dorinţa de a nu-i expune pe copii unor fenomene meteo extreme”, susţine Gabriela Firea. 

Anterior, primarul Capitalei anunţase că analizează, împreuna cu specialiştii ANM şi cu reprezentanţii Inspectoratului General Şcolar, dacă este cazul ca joi şi vineri să se închidă şcolile în Bucureşti, având în vedere că sunt anunţate ninsori.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vremea se va menţine deosebit de rece, vor predomina ninsorile

Veştile meteorologilor nu sunt deloc îmbucurătoare. Elena Mateescu, director ANM, a declarat că miercuri vremea va deveni geroasă, iar precipitaţiile vor continua să cadă.

„Miercuri, în condiţiile care cerul va fi degajat de nori, vom avea fenomen de ger, mai ales în partea Moldovei. Vom avea în Banat, Moldova, Ardeal precipitaţii sub forma de ninsori, iar în Muntenia şi Dobrogea precipitaţii mixte care vor favorizarea poleiul. Joi dimineaţa va fi ger, iar în noapte de joi spre vineri vor fi precipitaţii moderate cantitativ, predominante sub formă de ninsori. Joi noapte şi pe parcusul zilei de vineri să avem din nou cantităţi importante, predominante de ninsori. Treptat în noaptea de joi spre vineri vor fi condiţii care vor favoriza viscolirea stratului de zăpdată. În această după-amiază vom transmite o prognoră specializată pentru Capitală pentru că joi şi vineri urmează un episod mai degrabă de iarnă”, a declarat Elena Mateescu, la Antena 3.

PROGNOZA METEO BUCURESTI pentru intervalul 20 – 24 martie

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI LA NOAPTE. Vremea va fi deosebit de rece. Temperatura aerului va scădea până la o minimă de -5…-4 grade, mai coborâtă în zona preorășenească spre -7 grade. Cerul va deveni variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI MIERCURI: Vremea se va menține deosebit de rece. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimă va fi de -3…-2 grade.
Temporar, îndeosebi pe parcursul zilei, vor fi precipitații predominant sub formă de lapoviță și ninsoare. Vor fi condiții de polei sau ghețuș și este posibil să se depună strat de zăpadă de 2…5 cm. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze de până la 35…45 km/h.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI JOI, 22 MARTIE. Vremea va fi în continuare deosebit de rece. Temperatura maximă va fi în jur de 0 grade, iar cea minimă va fi de -5…-4 grade. Mai ales seara și noaptea, temporar va ninge, moderat cantitativ noaptea când se va depune strat nou de zăpadă mai consistent și vântul se va intensifica, atingând spre sfârsitul intervalului viteze în jur de 50 km/h.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI VINERI, 23 MARTIE. Vremea se va menține deosebit de rece. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar cea minimă va fi de – 5…-3 grade. Va continua să ningă, moderat cantitativ mai ales ziua, când se va depune strat nou de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de 45 ….55 km/h