Şcoli închise din cauza facturilor umflate. Scandal uriaş, bubuie şi cazurile de Covid

Mai multe școli din Timișoara ar putea trece online din cauza frigului din clase. Furnizorul de agent termic are datorii. Din păcate, în Timiş sunt şi multe cazuri de Covid.

25 ian. 2022, 16:24
Şcoli închise din cauza facturilor umflate. Scandal uriaş, bubuie şi cazurile de Covid

Şcoli închise. Colegiul ”Henri Coandă” şi cei de la Liceul de Arte Plastice din Timişoara au trecut la cursuri online, marti, din cauza frigului din clase. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Judeţului Timiş au declarat că sunt semnale că şi în alte şcoli din Timişoara sunt probleme cu încălzirea, scrie Ziaruldevest.ro. În școli este frig deoarece Colterm are datoriilor mari la furnizori.

Şcoli închise în România. Câte unităţi de învăţământ trec în online

La ambele unități de învățământ care au trecut în online din cauza frigului din sălile de clasă există și probleme de infrastructură. Peste 1.200 de elevi trec în online până la găsirea unei soluții. La „Henri Coandă” au fost chiar și 8 grade în clase, scrie presa locală.

La Colegiul Henri Coandă, ultimele lucrări de reabilitare au fost făcute în urmă cu 57 de ani, acum fiind probleme la instalațiile de încălzire învechite. Viceprimarul Timișoarei Ruben Lațcău a anunțat, în plină criză termică la Colterm, că liceul va avea parte de reabilitare la cinci corpuri de clădire. Va fi rezolvată și instalația termică. Însă în acest an se face doar proiectarea.

Și alte școli din Timiș riscă să intre online

”Mai sunt semnale că temperatura este scăzută şi la alte unităţi de învăţământ, în principal la cele din cadirile istorice. Pot apărea probleme la Liceul Pedagogic, Liceul Obradovici, Liceul Alimentar, deşi nu e clădire istorică. Mai erau probleme la Liceul Lenau, dar ei au intrat în online din cauza îmbolnăvirilor cu COVID. Sunt mai multe unităţi de învăţământ unde este frig. Mai ales că azi-noapte a fost foarte frig, sperăm ca directorii să ia măsurile cele mai bune. Eu am solicitat monitorizarea temperaturilor în clase. Fiind aşa frig, în lipsa agentului termic, nu se mai aerisesc clasele şi apar alte probleme”, a declarat Cosmin Hogea, inspector general adjunct al ISJ Timiş, citat de ziaruldevest.ro.

Peste 10 milioane de teste rapide pentru elevi au ajuns în depozitele inspectoratelor şcolare. Sorin Ion: „Noile teste de salivă sunt ambalate individual sau câte două”. Când poate începe testarea

De peste o săptămână, Colterm a coborât temperatura de plecare a agentului termic în reţea, astfel că în apartamente, şcoli şi spitale ajunge la 12-16 grade, în condiţiile în care, marţi dimineaţă, la Timişoara erau -10 grade afară.

Şcoli închise şi din cauza Covid. Peste 500 de minori au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19, în judeţul Timiş, numai în ultimele două zile. Sunt active 24 de focare, dintre care nouă în şcoli şi 14 în unităţi medicale.

Potrivit datelor de la Direcţia de Sănătate Publică Timiş, în ultimele 24 de ore au fost depistaţi 236 de minori cu COVID-19, după ce luni alţi 280 de minori au fost identificaţi cu COVID-19.

De asemenea, sunt 24 de focare active, la nivelul judeţului, trei dintre ele au fost deschise marţi. Nouă focare sunt în şcoli şi 14 în spitale, dintre care zece numai în Spitalul Judeţean Timişoara. Cele mai multe cazuri sunt la Colegiul Naţional Bănăşean Timişoara– 32 cazuri confirmate, la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” Timişoara – 25 cazuri confirmate şi la Colegiul Naţional  „Constantin Diaconovici-Loga” Timişoara – 20 cazuri confirmate.
În cele zece focare din Spitalul Judeţean Timişoara sunt în total 71 de cazuri de COVID-19, la personalul medical şi pacienţi din diferite secţii. Focarele de COVID-19 din unele şcoli ar putea avea legătură şi cu temperaturile scăzute din clase, deoarece societatea de termoficare din Timişoara furnizează agent termic la temperaturi scăzute.

”Sunt mai multe unităţi de învăţământ unde este frig. Mai ales că azi-noapte a fost foarte frig, sperăm ca directorii să ia măsurile cele mai bune. Eu am solicitat monitorizarea temperaturilor în clase. Fiind aşa frig, în lipsa agentului termic, nu se mai aerisesc clasele şi apar alte probleme”, a declarat Cosmin Hogea, inspector general adjunct al ISJ Timiş.
În ultimele 24 de ore, în Timiş, au fost depistate 1.219 cazuri de Covid-19 în urma efectuării a  2.663 de teste dintre care 1.433 teste rapide. Sunt 340 de persoane cu COVID-19 internate în spitale, dintre care 21 în secţiile ATI. De asemenea, în ultimele 24 de ore trei persoane au decedat. Rata de infectare la o mie de locuitori, în judeţul Timiş este 14,93, iar la Timişoara –  19.57.


loading...
Partenerii noștri