Peste 10 milioane de teste rapide pentru elevi au ajuns în depozitele inspectoratelor şcolare. Sorin Ion: „Noile teste de salivă sunt ambalate individual sau câte două”. Când poate începe testarea

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Sorin Ion, a anunţat că peste 10 milioane de teste rapide COVID destinate copiilor de grădiniţă, elevilor şi angajaţilor din sistemul de învăţământ au ajuns în depozitele Inspectoratelor şcolare.

23 ian. 2022, 14:51

Cele peste 10 milioane de teste rapide ar urma să poată fi folosite începând de marţi sau miercuri.

„În cursul zilelor de sâmbătă şi duminică, în depozitele Inspectoratelor şcolare au fost primite 10.540.000 de teste rapide (de saliva – n.r.) destinate preşcolarilor, elevilor şi personalului din învăţământ. Acestea sunt ambalate în kituri individuale sau de câte două. Marţi, acestea vor fi distribuite beneficiarilor, urmând a fi utilizate de îndată. În consecinţă, prima testare din săptămâna viitoare se va putea realiza marţi sau miercuri”, a anunţat, duminică, Sorin Ion.

Procesul de achiziţie a 18.500.000 de teste rapide de salivă pentru depistarea COVID-19 a fost reluat după ce, vineri, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins, ca nefondată, contestaţia depusă de un operator economic privind această achiziţie, a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Alexandru Rafila: „Cazurile grave din secţiile ATI şi decesele sunt cu tulpina Delta. Va dispărea din circulaţie în maximum două săptămâni. Asta nu se scuteşte de precauţii”

Peste 10 milioane de teste rapide pentru elevi au ajuns în depozitele Inspectoratelor şcolare. Ce se întâmplă când rezultatul este pozitiv

Dacă există elevi sau profesori cu rezultate pozitive, şcoala sau grădiniţa trebuie să raporteze cazurile de infectare către DSP.

Șeful DSU, Raed Arafat, a precizat că dacă testul de salivă arată un caz pozitiv sau dacă copilul este simptomatic și testul de salivă este negativ, urmează un test PCR obligatoriu, pentru a depista dacă într-adevăr copilul este negativ, fiind simptomatic, sau pentru a confirma testul pozitiv.

Citeşte şi: EXCLUSIV! Cum primesc şmecherii pandemiei milioane de euro de la stat fără nicio licitaţie! Cătălin Botezatu şi firma lui de haine bărbăteşti au încasat peste 4 milioane de euro în 9 luni! 2,5 milioane de euro de la ONAC pentru seringi şi 400.000 de euro pentru pijamale de unică folosinţă! Acum vrea să vândă şi teste COVID pe bază de salivă pentru elevi!