Şcoli închise în Prigoria, localitatea din care provine bărbatul diagnosticat cu coronavirus. Ce alte măsuri de izolare au fost luate

Şcolile şi grădiniţele din localitatea Prigoria din Gorj au fost închise joi, după ce un tânăr de 20 de ani a fost diagnosticat cu coronavirus. Familia bărbatului a fost izolată, iar în comună au fost dispuse măsuri de izolare.

RomaniaTV.net
27 feb. 2020, 06:34
Şcoli închise în Prigoria, localitatea din care provine bărbatul diagnosticat cu coronavirus. Ce alte măsuri de izolare au fost luate

Primarul comunei gorjene Prigoria, Iuliana Iliescu, a anunţat că joi vor fi închise şcolile şi grădiniţele din localitate, având în vedere că un bărbat din localitate a fost diagnosticat cu coroanvirus, scrie Pandurul.

Încă de miercuri seară, în localitate au fost mobilizate efective de poliţişti şi de jandarmi pentru a asigura măsurile de izolare şi de carantină.

Direcția de Sănătate Publică Gorj desfăşoară în continuare ancheta epidemiologică în zonă, având în vedere că tânărul diagnosticat cu coronavirus ar fi participat acum câteva zile la o petrecere la care au fost zeci de persoane.

Citeşte şi: Ministrul Sănătăţii, Victor Costache: „Avem primul caz confirmat de COVID 19. Nu este cazul să ne alarmăm, este în stare bună”

De asemenea, părinţii şi bunicii bărbatului au fost izolaţi la domiciliu, sub pază. Prietena acestuia este din Târgu Jiu şi este studentă la Universitatea „Constantin Brâncuși”. Cursurile la această instituţie de învăţământ sunt suspendate încă de luni, pentru toată săptămâna în curs.

Citeşte şi: Primul caz CONFIRMAT de coronavirus în România: Este o persoană din Gorj. Suspiciuni într-un al doilea caz UPDATE