Ministrul Sănătăţii, Victor Costache: „Avem primul caz confirmat de COVID 19. Nu este cazul să ne alarmăm, este în stare bună”

Primul caz de coronavirus a fost confirmat în România, în judeţul Gorj. Este vorba despre o persoană care ar fi intrat în contact cu cetăţeanul italian care a plecat sâmbătă din România spre Italia, unde a fost diagnosticat.

RomaniaTV.net
26 feb. 2020, 21:11
Ministrul Sănătăţii, Victor Costache: „Avem primul caz confirmat de COVID 19. Nu este cazul să ne alarmăm, este în stare bună”

S-a confirmat primul caz de coronavirus din România! Este vorba despre o persoană din Gorj, care a intrat în contact cu cetățeanul italian. De asemenea, se aşteaptă rezultatele analizelor pentru un al doilea posibil caz.

Într-o conferinţă de presă anunţată pentru ora 23:00, dar începută la 23:30, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, şi Raed Arafat au făcut anunţul şi au dat detalii despre paşii ce vor urma.

„Suntem, din păcate în măsura să vă anunţăm că în urma testărilor făcute persoanelor care au intrat în contact cu bărbatul din Italia, avem primul caz confirmat cu COVID19. Imediat ce va ajunge la Bucureşti, va intra pe schema de tratament şi sperăm într-o evoluţie pozitivă. Nu este cazul să ne alarmăm, pacientul este într-o stare bună, este asimptomatic”, a declarat Victor Costache.

„Da, acest pacient a intrat în contact direct cu cetăţeanul italian. La nivel mondial sunt zeci de mii de oameni care s-au vindecat de această infecţie. Această persoană de două zile este în izolare la domiciliu, am luat măsurile corecte, astfel încât am limitat posibilitatea răspândirii virusului.”, a completat Costache.

„Această persoană, din câte ştim în momentul de faţă, a fost la vânătoare cu cetăţeanul italian şi au avut contact direct”, a confirmat ministrul Sănătăţii.

Citeşte şi: Coronavirus confirmat în România. Raed Arafat: Mai sunt şapte persoane care locuiesc cu persoana respectivă