ŞCOLI ÎNCHISE în România. Cursuri suspendate în cinci judeţe din cauza vremii. A fost emis COD ROŞU

ŞCOLI ÎNCHISE. Autorităţile din judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Buzău şi Tulcea au decis, miercuri seară, suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ, pentru ziua de 6 februarie. Închiderea şcolilor a fost decisă ca urmare a faptului că ANM a emis mai multe avertizări, inclusiv un cod roşu de ninsori şi vânt puternic, valabilă începînd de miercuri seara. 

05 feb. 2020, 09:35
ŞCOLI ÎNCHISE în România. Cursuri suspendate în cinci judeţe din cauza vremii. A fost emis COD ROŞU

ŞCOLI ÎNCHISE. Cursurile vor fi suspendate joi în judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Brăila şi Buzău, deciziile fiind luate prin hotărâri ale Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă.

De asemenea, cursurile sunt suspendate pe data de 6 februarie, în toate unităţile şcolare din judeţul Tulcea, cu excepţia celor din municipiul Tulcea.

ŞCOLI ÎNCHISE. Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ialomiţa a anunţat decizia suspendării cursurilor în şcoli şi grădiniţe ca urmare a avertizărilor meteo cod rosu emise. «Am luat decizia de a suspenda cursurile pentru o zi. Nu dorim să punem elevii în pericol!» a explicat Steluța Mitrea, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Ialomița.

ŞCOLI ÎNCHISE. Inspectoratul judeţean Călăraşi a anunţat că şcolile se închid de mâine.

ŞCOLI ÎNCHISE. Ministerul Educației anunță că 57 de școli și grădinițe au cursurile suspendate parțial sau integral astăzi, 5 februarie 2020, ca urmare a numărului de îmbolnăviri cu gripă. 6.695 de elevi sunt afectați de suspendarea cursurilor din aceste unități de învățământ, precizează instituția, care subliniază că acesta nu este numărul copiilor diagnosticați cu gripă.

“În urma notei pe care Ministerul Educației și Cercetării pe care a transmis-o Inspectoratelor Școlare Județene/Inspectoratului Școlar al Municipiului București, astăzi, 05.02.2020, situația centralizată la nivel național arată în felul următor:

 
  • În județul Alba sunt 4 unități de învățământ închise integral și 2 unități de învățământ închise parțial
  • În județul Argeș este o unitate de învățământ închisă parțial
  • În județul Brăila este o unitate de învățământ închisă parțial
  • În Municipiul București sunt 28 de unități de învățământ închise parțial
  • În județul Caraș-Severin este o unitate de învățământ închisă integral
  • În județul Cluj este o unitate de învățământ închisă parțial
  • În județul Giurgiu sunt 3 unități de învățământ închise integral
  • În județul Gorj este o unitate de învățământ închisă parțial
  • În județul Iași sunt 2 unități de învățământ închise parțial
  • În județul Ilfov sunt 5 unități de învățământ închise parțial
  • În județul Olt este o unitate de învățământ închisă parțial
  • În județul Sibiu este o unitate de învățământ închisă parțial
  • În județul Suceava sunt 2 unități de învățământ închise integral și 4 unități de învățământ închise parțial”, informează Ministerul, într-un comunicat remis Edupedu.ro.


SCOLI INCHISE BUCURESTI UPDATE. Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a informat miercuri că în 28 de unităţi de învăţământ cursurile sunt suspendate parţial din cauza gripei.

Potrivit unei informări a IŞMB, cursurile sunt suspendate în cele 28 de unităţi în una sau două clase/grupe.

Cursurile se suspendă în situaţia în care sunt cel puţin trei copii cu gripă într-o clasă/grupă cazuri confirmate medical.

ŞCOLI ÎNCHISE. Meteorologii au emis mai multe avertizări Cod galben şi portocaliu privind intensificări ale vântului, ninsori şi viscol, acestea intrând în vigoare miercuri, în cea mai mare parte a ţării. De asemenea, de miercuri seară, în zona de munte a judeţelor Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Braşov, Buzău, precum şi în Brăila, Ialomiţa, Călăraşi şi Tulcea va fi Cod roşu de viscol puternic, care reduce vizibilitatea, chiar spre zero.

Precipitaţii sub formă de ploaie spre seară, respectiv lapoviţă şi ninsoare pe timpul nopţii, însoţite de vânt puternic, se vor semnala în Bucureşti pe durata orelor următoare, până joi dimineaţa, arată estimările Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), publicate miercuri.

Astfel, în intervalul 5 februarie, ora 17:00 – 6 februarie, ora 8:00, vântul se va intensifica treptat şi, mai cu seamă, între orele 20:00 şi 5:00 rafalele vor depăşi 60 – 70 km/h.

De asemenea, se vor înregistra precipitaţii în orele serii sub formă de ploaie, apoi lapoviţă şi ninsoare, şi se va depune strat de zăpadă.

Temporar, ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea va scădea. Temperatura va coborî de la 2 – 3 grade până la zero, chiar spre -2 grade Celsius, în dimineaţa zilei de joi, când se va forma gheţuş.

Când vor fi închise şcolile din România

„În situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climatice şi de specificul zonei şi al şcolii, inspectoratele şcolare judeţene şi/sau Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucureşti pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar. 

Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigura parcurgerea integrală a programelor şcolare. În cazurile de faţă, orele de curs vor fi recuperate conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învaăţământ, cu aprobarea inspectoratelor şcolare judeţene, respectiv ISMB”, este precizarea pe care cei din Ministerul Educaţiei au făcut-o cu privire la posibilitatea de suspendare a cursurilor.

ŞCOLI ÎNCHISE şi din cauza gripei

Suspendarea parţială sau integrală a cursurilor în mai multe unităţi de învăţământ din ţară din cauza gripei afectează, în prezent, 6.309 de elevi, a anunţat, marţi, Ministerul Educaţiei şi Cercetării. 

Şcoli închise din cauza gripei au fost raportate în 11 judeţe şi Bucureşti:

* judeţul Alba – o unitate de învăţământ închisă integral;

* judeţul Argeş – o unitate de învăţământ închisă integral;

* judeţul Brăila – o unitate de învăţământ închisă parţial;

* Bucureşti – 31 de unităţi de învăţământ închise parţial;

* judeţul Cluj – două unităţi de învăţământ închise parţial;

* judeţul Giurgiu – două unităţi de învăţământ închise integral; 

* judeţul Ilfov – o unitate de învăţământ închisă integral şi două parţial;

* judeţul Neamţ – o unitate de învăţământ închisă integral;

* judeţul Olt – o unitate de învăţământ închisă parţial;

* judeţul Sibiu – o unitate de învăţământ închisă parţial;

* judeţul Suceava – o unitate de învăţământ închisă integral.

 

Potrivit legii, cursurile se suspendă în situaţia în care sunt cel puţin trei copii cu gripă într-o clasă/grupă cazuri confirmate medical.

Citeşte şi: Gripa închide şcolile. Peste 32 de unităţi de învăţământ îşi suspendă parţial cursurile

Victor Costache a declarat ca nu este inca epidemie de gripa, dar a solicitat specialistilor in sanatate publica un plan de actiune suplimentar pentru prevenirea si limitarea imbolnavirilor prin gripa, precum si pregatirea unui set de masuri pentru interventia in cazul aparitiei imbolnavirilor.

Ministerul Sănătății a anunțat pe 21 ianuarie că “o importanță majoră o reprezintă triajul efectuat de către cadrele didactice în clasă, la prima oră de curs, pentru evitarea riscului apariției de focare în colectivități.