ŞCOLI ÎNCHISE în România. Iohannis: Lipsa contactului direct cu profesorii și colegii poate fi adesea demotivantă

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis elevilor și studenților că în perioada următoare, prin proiecte clare și bine gândite, vor fi identificate "cele mai bune soluții pentru recuperarea oricăror decalaje acumulate". Şeful statului a admis că, pe fondul mutării cursurilor în online, "lipsa contactului direct cu profesorii și colegii poate fi adesea demotivantă".

17 nov. 2020, 18:10
ŞCOLI ÎNCHISE în România. Iohannis: Lipsa contactului direct cu profesorii și colegii poate fi adesea demotivantă

ŞCOLI ÎNCHISE în România

. Preşedintele Klaus Iohannis a transmis că „situația epidemiologică actuală ne obligă să derulăm activitatea educațională on-line, iar lipsa contactului direct cu profesorii și colegii poate fi adesea demotivantă”

„Astăzi sărbătorim Ziua Internațională a Elevului și Studentului într-un context dificil pentru cei care învață. Din nefericire, situația epidemiologică actuală ne obligă să derulăm activitatea educațională on-line, iar lipsa contactului direct cu profesorii și colegii poate fi adesea demotivantă. Știu însă, dragi elevi și studenți, că aveți capacitatea de a vă adapta rapid oricărui nou mediu și sunt convins că veți depăși cu bine și această perioadă dificilă, în care eforturile tuturor sunt canalizate spre protejarea sănătății întregii comunități. Contez în continuare pe voi și am încredere că ceea ce veți învăța acum vă va folosi în viitor pentru a putea construi o lume mai bună. Vă asigur că în perioada următoare, prin proiecte clare și bine gândite, vom identifica cele mai bune soluții pentru recuperarea oricăror decalaje acumulate. Vă doresc mult succes! La mulți ani!”, a scris Klaus Iohannis, pe Facebook.

Citeşte şi: Liliana Sbîrnea, senator PSD, propune un proiect de lege prin care statul să achite costul standard per elev și la şcolile private

 

ŞCOLI ÎNCHISE în România. Comisia Europeană: Învăţământul la distanţă riscă să agraveze inegalităţile deja mari

Comisia Europeană atrage atenţia că trecerea la învăţământul la distanţă riscă să agraveze inegalităţile deja mari în România. Avertismentul vine în contextul închiderii scolilor din România din cauza pandemiei COVID-19.

aportul atrage atenţia că în România este necesară o îmbunătăţire a competenţelor digitale ale cadrelor didactice, dar şi ale elevilor/ studenţilor. În acest sens, se precizează că este necesară şi o mai bună dotare a şcolilor.

ŞCOLI ÎNCHISE în România. Mulţi tineri din România au un nivel inadecvat în ceea ce priveşte competenţele de bază. Raportul atrage atenţia că asigurarea educaţiei şi formării de calitate este relevantă pentru piaţa muncii, iar acest lucru reprezintă în continuare o provocare majoră.

Comisia Europeană susţine că contextul socio-economic afectează în mod semnificativ performanţele elevilor/ studenţilor. În pofida măsurilor de atenuare a impactului pe care îl are COVID-19 asupra educaţiei, trecerea la învăţământul la distanţă riscă să agraveze inegalităţile deja mari în România.

Şcolile din România au fost închise ca urmare a numărului mare de infectări cu noul coronavirus.