ŞCOLI ÎNCHISE în România. Monica Anisie spune ce se va întâmpla cu anul şcolar: Unele state europene nu mai redeschid şcolile

Ministrul Educaţiei a declarat că unele state europene au decis să nu mai redeschidă şcolile, însă a dat asigurări că elevii din România vor încheia anul şcolar într-un fel sau altul, iar examenele naţionale vor fi susţinute. 

24 apr. 2020, 12:48
ŞCOLI ÎNCHISE în România. Monica Anisie spune ce se va întâmpla cu anul şcolar: Unele state europene nu mai redeschid şcolile

„La acest moment pot să le spun părinţilor, elevilor şi studenţilor că vom încheia într-o formă sau alta anul şcolar. Finalizarea anului școlar se va realiza, iar examenele naționale vor fi date. Deci Evaluarea Națională și Bacalaureatul, am spus-o de la început, că se vor ține și că vom încheia anul școlar spuneam într-un fel sau altul pentru că unele state europene au decis să nu mai redeschidă școlile și să încheie situația, de exemplu în Franța, pe baza a ceea ce s-a întâmplat în semestrul I, sau altele au continuat în formatul online, iar altele online sau în format tipărit au transmis către elevi material didactic prin care elevul să-şi continue învăţarea de acasă.

Prin urmare găsim soluţia cea mai bună şi soluţia prin care copilul nu este expus îmbolnăvirii – cred că este cel mai important lucru la care trebuie să ne gândim”, a spus Monica Anisie într-o intervenţie la Antena 3.

Ministrul a dat asigurări că dacă se vor redeschide şcolile după 15 mai se vor lua măsuri de distanţare, pentru a proteja elevii.

„Trebuie să luăm astfel de măsuri de distanțare pentru că nu avem cum să facem altfel. Toți specialiștii, epidemiologii şi să ştiţi că m-am consultat şi cu cercetătorii în domeniu, mi-au spus că elevii trebuie să respecte, în momentul revenirii la cursuri, anumite reguli de igienă, să poarte măști și să fie distanțați. Aceste reguli sunt de bază. Prin urmare, voi lua măsuri să se întâmple lucrul acesta și să nu îi expunem la momentul reîntoarcerii la cursuri, dacă este nevoie.”, a mai precizat ministrul. 

Citeşte şi Ministrul Educaţiei, anunţ important despre redeschiderea grădiniţelor şi probele orale de la Bac 2020