Şcoli închise în tot Sectorul 5 pe 25 martie din cauza ploşniţelor

Măsura vine după ce părinții au semnalat că la două școli au apărut ploșnițe. Nici profesorii, nici angajații din școli și nici elevii nu vor merge luni la cursuri/școli.

21 mart. 2024, 19:06
Şcoli închise în tot Sectorul 5 pe 25 martie din cauza ploşniţelor

Şcoli închise timp de o zi  în  Sectorul 5. Profesorii și elevii stau acasă luni, 25 martie, pentru că în școli se va face dezinsecție, anunță primăria. Decizia a fost luată de primar „de comun acord, cu ministrul Educației, Ligia Deca” – Edupedu.ro

Şcoli închise la solicitarea părinţilor

Toate cele 54 de școli și liceele din Sectorul 5 urmează să fie închise în acest weekend și luni, 25 martie, pentru dezinsecție, iar cursurile vor fi supendate în ziua de luni, anunță primăria. Conform unui comunicat publicat pe pagina de Facebook a instituției, dezinsecția va începe de vineri și va cuprinde și „perimetrul” școlilor. Primarul Cristian Popescu Piedone „a stabilit de comun acord, cu ministrul Educației, Ligia Deca, ca şcolile să fie închise”. Măsura vine după ce părinții au semnalat că la două școli au apărut ploșnițe.

Vacanţa de Paşte 2024. Elevii au 11 zile libere, părinţi doar 6. Se dau libere şi de Paştele catolic?

Nici profesorii, nici angajații din școli și nici elevii nu vor merge luni la cursuri/școli. „Cristian Popescu Piedone, a solicitat aparatului de specialitate din cadrul primăriei, demararea tuturor demersurilor necesare pentru suspendarea cursurilor în instituțiile de învățământ din sector în data de 25 martie 2024, pentru dezinsecție în şcoli şi în perimetrul acestora, începând de vineri, 22 martie, după finalizarea orelor de curs. Edilul a stabilit de comun acord, cu ministrul Educației, Ligia Deca, ca şcolile să fie închise, având în vedere sesizările venite din partea părinților”, potrivit comunicatului.

Măsura vine în urma cazurilor izolate de existență a ploşnițelor în Şcoala Gimnazială I.C. Brătianu şi Şcoala Gimnazială Petrache Poenaru, pentru asigurarea protecției sănătății copiilor şi a cadrelor didactice.

Tichete de 500 de lei. Unde şi pentru ce pot fi folosiţi banii de pe cele 16.000 de carduri. Este exclusă retragerea cash de la bancomat!

Direcția de Învățământ din cadrul Primăriei Sectorului 5 a transmis o solicitare către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti pentru dispunerea măsurilor legale ce se impun, ISMB fiind cel care poate suspenda cursurile într-o școală, în astfel de cazuri.