Şcoli închise vineri în Bucureşti. Unde pot fi duşi copiii ai căror părinţi nu au cu cine să-i lase

Părinţii îşi pot lăsa copiii la centrele şi grădiniţele din Sectoarele 2, 3 şi 4, în ziua de vineri, când unităţile de învăţământ din Bucureşti sunt închise din cauza condiţiilor meteo, potrivit news.ro. Vă reamintim că Primăria Capitalei şi Inspectoratul Şcolar Bucureşti au decis suspendarea cursurilor în toate unităţile preuniversitare din Bucureşti în ziua de vineri, când Capitala se află sub avertizare cod portocaliu de ninsori viscolite. 

RomaniaTV.net
22 mart. 2018, 08:47
Şcoli închise vineri în Bucureşti. Unde pot fi duşi copiii ai căror părinţi nu au cu cine să-i lase

ŞCOLI ÎNCHISE VINERI în BUCURESTI şi alte judeţe din cauza vremii UPDATE

În Sectorul 1, grădiniţa nr. 248 va fi deschisă pentru copiii preşcolari, ai căror părinţi nu au posibilitatea să îi plaseze sub supraveghere în contextul închiderii instituţiilor şcolare din cauza vremii nefavorabile.

„Este o soluţie de avarie, un minimum pe care-l putem face pentru acei părinţi care nu au posibilitatea să aibă grijă de copiii lor pe perioada închiderii şcolilor şi a grădiniţelor. Pentru viitor, vom face un plan de acţiune la nivelul Sectorului 1 astfel încât, în asemenea situaţii, să deschidem alternativ, mai multe grădiniţe în care părinţii să-şi poată aduce copiii atunci când unităţile şcolare se închid din cauza condiţiilor meteo”, a afirmat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Grădiniţa menţionată poate găzdui până la 140 de copii care vor beneficia, între orele 08:00 şi 18:00, de supraveghere de specialitate şi, contra sumei de 14 lei, de o masă caldă. Reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 reamintesc că la aducerea copiilor la grădiniţă, părinţii trebuie să completeze o cerere şi să aibă asupra lor originalul sau o copie a Cărţii de Identitate.


Locuitorii Sectorului 2 îşi pot lăsa copiii, în cazul în care nu au altă posibilitate, la Centrul „Sfântul Pantelimon” (Şoseaua Pantelimon, nr. 301), unde sunt disponibile 50 de locuri, care pot fi, însă, suplimentate în funcţie de cerinţe. De asemenea, Complexul de Servicii Socio-Educative pentru Elevi „Sfânta Maria” (strada Oituz, nr. 9) oferă 62 de locuri.

Cele două centre funcţionează între orele 8.00 şi 16.00, interval în care copiii se vor putea juca, se pot uita la televizor, ori să îşi facă temele sub supravegherea personalului.

Primăria Sectorului 2 precizează că înscrierile se fac la numărul de telefon 0314.136.210 pentru Complexul „Sfântul Pantelimon” şi la 0722.673.277 pentru Complexul de Servicii Socio-Educative pentru Elevi „Sfânta Maria”.


Şi Primăria Sectorului 3 oferă soluţii pentru părinţi în ziua de vineri, astfel că aceştia pot suna până joi, ora 20.00 la numărul de telefon 0728.729.797, pentru serviciile oferite de Direcţia Generală de Asistenţă Socială (DGASPC) Sector 3.

Astfel, preşcolarii vor putea sta vineri la Grădiniţa 239 (bd. Mihai Bravu, nr. 428) între orele 8.30 şi 17.00, cu servirea a trei mese, pentru care părinţii achită 12 lei, iar copiii din clasele 0-IV, pot sta la Şcoala gimnazială nr. 80 (Calea Dudesti, nr. 191), între orele 8.00 şi 11.35.


În Sectorul 4 sunt deschise opt centre care să găzduiască copiii cât timp părinţii lor sunt la serviciu, accesul făcându-se în baza unei cereri completate în momentul în care părintele îşi lasă copilul la centru.

Astfel, preşcolarii pot merge la unul dintre cele şase centre multifuncţionale din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 4 şi care au disponibile peste 250 de locuri, respectiv Centrul Social Multifuncţional „Degeţica” (Aleea Mirea Mioara Luiza nr. 1A, telefon: 0733.200.060), Centrul Social Multifuncţional „Mica Sirenă” (Aleea Emil Racoviţă, nr. 2B, telefon: 0371.360.124), Centrul Social Multifuncţional „Micii Magicieni” (Izv. Mureşului, nr. 4, telefon: 0722.885.555), Centrul Social Mulţifuncţional „Scufiţa Roşie” (Aleea Tohani nr. 1, bl. 30, sc. 1, parter, telefon: 0733.200.109), Centrul Social Multifuncţional „Crăiasa Zăpezii” (Str. Oiţelor nr. 8, telefon: 0728.885.575) şi Centrul Social Multifuncţional „Dumbrava Minunată” (Stoian Militaru, nr. 84, telefon: 0733.200.115).

De asemenea, şcolarii pot merge la centrele de zi, care au disponibile în jur de 50 de locuri, respectiv Centrul de zi „Eu şi Prietenii Mei” (Str. Aliorului nr. 8A, telefon: 0751.090.237) şi Centrul de zi „Casa Speranţei” (Str. Sold. Enache Ion nr. 1A, telefon: 0730.590.887).

O măsură similară a fost luată şi de către Primăria Sectorului 5.

„În urma discuţiilor cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Sector 5 şi cu directorii unităţilor de învăţământ, având în vedere că efectivul de cadre didactice va fi prezent vineri, 23 martie 2018, în şcoli şi grădiniţe, urmând să aibă program normal de lucru, s-a decis ca pe parcursul zilei de vineri, respectivele incinte să-i găzduiască pe cei mici. Aceeaşi soluţie a fost adoptată şi la nivelul creşelor aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 5. Procedural, părinţii se vor adresa conducerii unităţilor de învăţământ, completând o cerere în momentul în care îşi lasă copiii în grija cadrelor didactice”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sectorului 5, remis MEDIAFAX.

De asemenea, toţi copiii angajaţilor Primăriei Sectorului 5 pot petrece ziua de vineri la Centrul Cultural şi de Tineret „Ştefan Iordache”.

Gradiniţele, şcolile şi liceele din Capitală vor fi închise vineri, în condiţiile în care meteorologii anunţă ninsori şi intensificari ale vântului. Primarul Capitalei Gabriela Firea a susţinut marţi, când a făcut anunţul, că este o decizie responsabilă, pe care şi-o asumă, „din dorinţa de a nu-i expune pe copii unor fenomene meteo extreme”.

De joi de la ora 23.00 şi până vineri la ora 15.00, 15 judeţe şi Capitala vor fi sub cod portocaliu care vizează ninsoare abundentă, strat de zăpadă consistent, temporar viscol şi vizibilitate scăzută.