Şcolile ar putea rămâne închise şi după 8 noiembrie. Sorin Cîmpeanu, veşti proaste pentru elevi

Ministrul Educaţiei anunţă că şcolile ar putea rămâne închise şi după vacanţa de două săptămâni, dacă evoluţia epidemiologică se menţine nefavorabilă.

21 oct. 2021, 16:38
Şcolile ar putea rămâne închise şi după 8 noiembrie. Sorin Cîmpeanu, veşti proaste pentru elevi

Şcolile ar putea rămâne închise şi după 8 noiembrie. Sorin Cîmpeanu a anunţat că nu este de acord cu prelungirea vacanţei de două săptămâni, precizând că dacă situaţia epidemiologică se menţine nefavorabilă elevii vor face cursuri online.

Şcolile ar putea rămâne închise. Sorin Cîmpeanu, anunţ pentru elevi

Sorin Cîmpeanu a anunţat că elevii vor recupera cele două săptămâni de vacanţă forţată, urmând să fie modificată structura anului şcolar. De asemenea, ministrul interimar al Educaţiei a precizat că dacă situaţia se menţine nefavorabilă şi după 8 noiembrie, cursurile ar urma să se desfăşoare online.

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu a anunțat modificarea structurii anului școlar: Două săptămâni de vacanță, maximul care poate fi recuperat de elevi!

„Orele se pot recupera prin modificarea structurii anului şcolar. Pentru elevii din învăţământul primar şi pentru cei din grădiniţe este vorba doar de cinci zile de vacanţă suplimentară. (…) Mâine deja vom avea discuţii cu reprezentanţii elevilor şi ai profesorilor pentru a vedea care este cea mai bună variantă. Sigur este variantă de recuperare. Nu va fi pierdută nicio zi de şcoală, dacă vacanţa va fi de două săptămâni. Dacă însă evoluţia epidemiologică nu va permite revenirea cu prezenţă fizică în data de 8 noiembrie, lucrurile vor fi mai grave şi soluţia mă tem că nu va mai putea fi acceptată sub forma unei vacanţe suplimentare. Va trebui să identificăm soluţii care să facă posibilă predarea online cu pierderi cât mai mici”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

Ministrul interimar al Educaţiei a explicat că s-a decis ca toţi elevii să intre în vacanţă timp de două săptămâni începând de luni, predarea online în acest moment este posibilă doar în jumătate de ţară.

Citeşte şi Noi materii obligatorii pentru elevi, din 2022. De ce schimbări vor avea parte școlarii de anul viitor

„Predarea online în acest moment este posibilă, real, doar pentru jumătate din teritoriul României, pentru că cealaltă jumătate nu are o conexiune internet capabilă să asigure predare online, cel mult poate asigura transmiterea unor teme pe WhatsApp sau pe e-mail, ceea ce nu este predare online. Deci situaţia este gravă, nu am înţeles să ne vaccinăm, am ajuns în această situaţie, din nou elevii vor trebui să plătească pentru greşelile noastre, ale adulţilor, din păcate”, a mai precizat ministrul.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri seară, după discuţia cu responsabili din domeniul sănătăţii şi cu premierul Florin Cîţu pe tema măsurilor de limitare a efectelor pandemiei, că s-a decis ca toţi elevii să intre în vacanţă două săptămâni, de luni.