Școlile din Capitală se închid pe capete. Încă 30 de unități de învățământ au primit aprobarea pentru a intra în online!

Unitățile de învățământ din București își iau măsuri pentru combaterea pandemiei COVID. Astfel, au fost aprobate, joi, în cadrul CA-ului ISMB, încă 30 de solicitări de suspendare a activității cu prezența fizică.

14 oct. 2021, 17:54
Școlile din Capitală se închid pe capete. Încă 30 de unități de învățământ au primit aprobarea pentru a intra în online!

Școlile din Capitală se închid pe capete. În București incidența a ajuns la aproape 15,50 la mia de locuitori. De altfel, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a propus, astăzi, Comitetului pentru Situații de Urgență carantinarea Bucureștiului și Ilfovului.

Școlile din Capitală se închid pe capete. Încă 30 de unități de învățământ au primit aprobarea pentru a intra în online!

ISMB a transmis și lista școlilor unde va fi suspendată activitatea și data la care se va întâmpla asta pentru fiecare în parte.

În total, 5% din școlile din România sunt în sistem online, a declara ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la RomâniaTV. Acesta a spus că, potrivit centralizării ministerului Educației, 347 de școli au solicitat trecerea în online pe baza numărului de îmbolnăviri sau pe baza insuficienței resurselor.

Art. 3.2_14.10 (2)

O nouă zi cu cazuri grave multe, care pun presiune pe sistemul sanitar şi aşa vlăguit de pandemie. 72,7% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate, a precizat INSP în raportul săptămânal de supraveghere.

Până astăzi, 14 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.414.647 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 4.937 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.210.494 de pacienți au fost declarați vindecați. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 16.383 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 330 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 40.765 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 13.10.2021 (10:00) – 14.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 304 decese (149 bărbați și 155 femei), dintre care unul anterior intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Citește și: Sorin Cîmpeanu nu închide şcolile din Ilfov, aşa cum cerea DSP: „Să pui semnul egal între toate aceste şcoli şi să le treci pe toate online înseamnă iresponsabilitate”