Şcolile din Capitală se pregătesc de scenariul roşu. Şedinţă la Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă

Şcolile din Bucureşti se pregătesc de scenariul roșu dacă incidența cazurilor în București va depăși 3 la mia de locuitori. Anunţul a fost făcut de Monica Anisie. Declaraţia ministrului Educaţiei vine în contextul creşterii numărului de îmbolnăviri COVID-19 în Capitală, iar autorităţile se aşteaptă ca în curând incidenţa COVID-19 în ultimele 14 zile în Bucureşti să depăşească 3 cazuri la mia de locuitori. Deocamdată alte 15 şcoli au informat ISMB că îşi mută cursurile în online. O decizie finală va fi luată în şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti, care se reuneşte joi, la ora 15.

RomaniaTV.net
15 oct. 2020, 08:39
Şcolile din Capitală se pregătesc de scenariul roşu. Şedinţă la Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) s-a reunit joi în şedinţă la Instituţia Prefectului – Municipiul Bucureşti. Autorităţile de la Bucureşti discută noile măsuri anti-COVID-19 care ar urma să fie anunţate în cazul în care Bucureştiul ajunge la o rată de incidenţă de 3 cazuri COVID-19 la mia de locuitori. 

Una dintre măsuri ar putea fi închiderea şcolilor şi mutarea cursurilor în online până la scăderea numărului de îmbolnăviri.

„Într-adevăr ne pregătim pentru scenariul roşu dacă se atinge indicele de 3 la mie, aşa cum se ştie. De aceea, săptămâna aceasta am solicitat prefectului de Bucureşti să avem o întâlnire, să ne pregătim pentru scenariul roşu”, a declarat ministrul Educaţiei, Monica Anisie, joi după o vizită la Inspectoratul Școlar București.

Alte 15 unităţi de învăţământ din Bucureşti au cerut să-şi desfăşoare cursurile în scenariul roşu, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Roxana Cercel. Una dintre unităţile care au cerut intrarea în scenariul roşu este Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuţă”.

Citeşte şi: Încă 15 şcoli din Bucureşti intră în scenariul roşu de astăzi

Scenariul ROŞU presupune închiderea şcolilor şi mutarea cursurilor în online. 

Citeşte şi: Klaus Iohannis, apel către autorităţi. „Menţineţi şcoala în funcţiune atât de mult cât se poate!”

În cazul în care Bucureştiul va depăşi 3 cazuri COVID la mia de locuitori, autorităţile ar putea decide să introducă şi obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spaţiile închise şi deschise. Practic, din momentul în care părăsesc domiciliul, bucureștenii ar putea fi obligaţi să poarte masca. De asemenea, dacă Bucureştiul intră în scenariul roşu, teatrele, cafenelele, barurile şi restaurantele s-ar închide. 

 

Aproape 800 de şcoli din România sunt în prezent în scenariul roşu 

Încă 135 de școli și grădinițe din România au intrat de astăzi în scenariul roșu, a anunțat Ministerul Educației. În aceasctă situaţie, Ministerul Educaţiei a raportat că în total 789 de școli și grădinițe sunt în scenariul roșu în prezent. S-a întâmplat în ziua în care în ţara noastră a fost înregistrate patru recorduri negative în ceea ce priveşte situaţia COVID-19: s-a trecut de pragul de 4.000 de cazuri noi în 24 ore, un număr record de pacienţi în stare gravă la ATI, cel mai mare număr de pacienţi infectaţi cu SARS-COV2 la Bucureşti şi cel mai mare număr de teste efectuate în 24 de ore.