Şcolile din Israel se redeschid începând de duminică. Care vor fi următoarele restricţii

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat că elevii din Israel se pot întoarce la școală, gradiniţă și creşă chiar dacă anumite măsuri de restricţie împotriva răspândirii coronaviruslui vor fi aplicate în continuare. Copiii mai mari de clasa a 4-a vor purta măşti de protecţie. 

RomaniaTV.net
14 mai 2020, 19:13
Şcolile din Israel se redeschid începând de duminică. Care vor fi următoarele restricţii

O redeschidere parțială a școlilor a început încă de pe data de 3 mai, când elevii din clasele 1-3 din şcoala primară şi din ultimele două de liceru s-au putut întoarce la şcoală, cu condiţia ca în clase să nu fie mai mult de 15 elevi pentru a se putea impune distanțarea socială. Au urmat, o săptămână mai târziu, şi grădiniţele, iar acum toate şcolile şi creşeselese vor redeschide.

Citeşte şi: Bani de la Primăria Capitalei pentru achiziţia de ochelari pentru copii. Cum şi de când îi poţi obţine

Sub reguli de distanțare socială, de menținere a igienei și obligaţia copiii de la clasa a patra în sus să poarte măști de protecţie, rămâne la latitudinea municipalităților să decidă care sunt şcolile din jurisdicția lor care sunt complet pregătită să se redeschidă, a mai spus Netanyahu.

Dar, scolile care se redeschid cu timp întreg ar putea ajuta economia să îşi revină din blocajul creat de starea de urgenţă, părinţii nemaifiind neoiţi să stea acasă cu cei mici.