Şcolile din Kiev se deschid la 1 septembrie, cu măsuri de siguranţă sporite

Şcolile din capitala Kiev se vor redeschide pe 1 septembrie, iar educaţia va fi asigurată în prezenţa elevilor, au anunţat vineri autorităţile din capitala Ucrainei, care pregătesc măsuri de securitate excepţionale.

01 iul. 2022, 20:10
Şcolile din Kiev se deschid la 1 septembrie, cu măsuri de siguranţă sporite

Unităţile de învăţământ din capitala Ucrainei Kiev, care au funcţionat online de la invazia rusă lansată pe 24 februarie, sunt momentan închise ca urmare a vacanţei şcolare de vară.

„Cea mai importantă misiune la începutul anului şcolar este asigurarea siguranţei elevilor şi a profesorilor”, a declarat Olena Fidanian, şefa departamentului de educaţie şi ştiinţă din cadrul primăriei, într-un comunicat.

Împrejurimile clădirilor vor fi inspectate pentru excluderea prezenţei dispozitivelor explozive, iar adăposturile antiaeriene din şcoli vor fi aprovizionate cu apă, medicamente şi alte produse de bază.

Citeşte şi: Război în Ucraina. Atac devastator cu rachete la Odesa. Prima reacţie a Kremlinului

„La începutul anului şcolar, toate şcolile vor organiza instruirea necesară pentru profesori şi copii privind comportamentul în cazul unei alerte aeriene”, a adăugat Fidanian, potrivit Agerpres.

Elevii care nu se pot întoarce la Kiev îşi vor putea continua studiile de la distanţă, a mai spus ea.

După ce timp de câteva săptămâni au încercat fără succes să se apropie de Kiev, forţele ruse s-au îndreptat către regiunea Donbas din estul ţării.

Sute de mii de locuitori s-au întors apoi în capitală, unde viaţa de zi cu zi s-a reluat treptat odată cu deschiderea de restaurante şi magazine. Cu toate acestea, o lovitură cu rachete asupra unui bloc de apartamente în iunie a provocat un mort şi mai mulţi răniţi la Kiev.

Citeşte şi: Zelenski, anunţul aşteptat de toată lumea. Primul pas spre pacea cu Putin


loading...