Şcolile din Râmnicu Vâlcea, închise. Autorităţile au introdus măsuri drastice în tot judeţul!

Autorităţile locale din Râmnicu Vâlcea au hotărât ca toate şcolile să fie închise, iar cursurile sa se desfăşoare online. Decizia a fost luată după ce incidenţa cazurilor de COVID a ajuns aproape de 4,5 la mia de locuitori. Hotărârea a fost dată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea.

RomaniaTV.net
12 oct. 2020, 14:47
Şcolile din Râmnicu Vâlcea, închise. Autorităţile au introdus măsuri drastice în tot judeţul!

Şcolile din oraşul vâlcean vor intra astefel în sceanariul roşu. Elevii vor participa la activităţi doar în format online. Măsura intră în vigoare începând din 14 octombrie. De altfel, şi activităţile din creşele municipiului vor fi suspendate.  DSP spune că în judeţul Vâlcea au fost confirmate, de la începutul pandemiei și până în prezent, 3.066 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus.

De altfel, peste 500 unităţi de învăţământ din ţară îşi desfăşoară cursurile în scenariul roșu şi 5.100 în scenariul galben în contextul răspândirii pandemiei de coronavirus, a anunțat, luni, Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Mai exact este vorba de de 517 școli din ţară care îşi desfăşoară cursurile în Scenariul 3, iar alte 5.143 în Scenariul 2. Dintre cele aflate în scenariul roșu, 214 figurează în acest scenariu având în vedere cazurile de coronavirus înregistrate, iar 303 ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează ori a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare, precizează Ministerul Educației.

Măsuri stricte pentru tot judeţul: Măştile de protecţie devin obligatorii în spaţiile publice deschise

Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă Vâlcea a declarat la începutul acestei săptămâni noi restricţii pe întreg judeţul pentru a preveni şi limita răspândirea epidemiei de coronavirus.

Potrivit autorităţilor, începând din 14 octombrie, „în scopul prevenirii răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2 în rândul populaţiei, se instituie obligativitatea purtării măştilor de protecţie (…) astfel încât să acopere nasul şi gura de către persoanele adulte şi copii cu vârsta peste 5 ani, în toate spațiile publice închise şi deschise din judeţul Vâlcea”.