Şcolile din Voluntari, dotate cu termoscanere pentru a preveni răspândirea COVID. Ce se întâmplă dacă un elev are temperatură

Autorităţile din Voluntari au dotat, la iniţiativa primarului Florentin Pandele, şcolile din oraş cu camere termice pentru a depista mai uşor persoanele care au temperatură. De asemenea, fiecare elev va primi o trusă cu materiale de igienă ce vor fi acordate în primele zile de școală.

RomaniaTV.net
13 sept. 2020, 14:58
Şcolile din Voluntari, dotate cu termoscanere pentru a preveni răspândirea COVID. Ce se întâmplă dacă un elev are temperatură

„Pentru deschiderea unităților școlare în perioada de pandemie SARS-COV- 2 în deplină siguranță, autoritățile locale din orașul Voluntari, la inițiativa domnului primar Florentin Costel Pandele, apelează la tehnologie de ultimă generație.

Sănătatea elevilor este primordială, așa că pentru a asigura un climat sigur în care să se desfășoare activitatea didactică în școli și în liceul de stat din localitate s-au achiziționat camere termice pentru detectarea temperaturii umane.

Echipamentul măsoară temperatura umană cu o acuratețe de până la 0.1 grade și scanează fiecare persoană în parte care se aflată în aria de detecție, iar în momentul unei anomalii de temperatură emite o alarmă automată.

Cu acest echipament de termoscanare nu este nevoie de contact uman fizic pentru verificarea manuală a oamenilor cu pistolul de detecție cu infraroșu, reducând astfel riscul de infectare.

De asemenea, procesul de verificare manuală necesită mult timp și nu este mereu sigur, astfel s-a considerat necesară introducerea unei soluții automatizate.
Aceste echipamente vin în sprijinul cadrelor medicale deja existente în toate cabinetele medicale din unitățile de învățământ de stat din orașul Voluntari, scurtând timpul de triaj și permițându-le cadrelor medicale să poată desfășura și alte verificări medicale.

Pentru a spori gradul de protecție și sănătate al copiilor, autoritățile locale, au pregătit pentru fiecare elev o trusă cu materiale de igienă ce vor fi acordate în primele zile de școală: pastă de dinți și periuța, prosop și dezinfectant de mâini. Aceste produse vor fi însoțite de un ghid prin care copiii sunt învățați principalii pași pentru un corp curat și sănătos”, a anunţat Primăria Voluntari, într-un comunicat.