Şcolile nu se pot deschide la 8 februarie! Deputat USR PLUS: „Nu cred că este posibil”

Şcolile nu se vor putea deschide la 8 februarie, aşa cum avansa ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Deputatul USR PLUS Adrian Weiner, care este şi medic, nu crede că şcolile ar putea fi redeschise abia după ce mare parte din profesori şi elevii de peste 16 ani se vor vaccina.

13 ian. 2021, 16:43
Şcolile nu se pot deschide la 8 februarie! Deputat USR PLUS: „Nu cred că este posibil”

Școlile s-ar putea redeschide mai degrabă la jumătatea lunii martie, după ce o masă semnificativă a profesorilor și chiar a elevilor de peste 16 ani se va vaccina anti-Covid-19, este de părere Adrian Wiener, medic și deputat USR PLUS.

”Nu cred că este posibil (redeschiderea şcolilor la 8 februarie n.red.). Trebuie luat în calcul indicele de reproducere al acestui virus, în contextul în care presupunem deja că noua tulpină din Marea Britanie într-o oarecare măsură a înlocuit vechea tulpină și în România și contagiozitatea și riscul sunt foarte mari. Eu cred că pentru a reveni în siguranță în școli, cred că ar trebui să fi trecut prin etapa de vaccinare o masă semnificativă a profesorilor și de ce nu și a elevilor peste 16 ani, bineînțeles, doar cei care doresc. Ideal ar fi să dorească cât mai mulți dintre ei, dar cred că încă și nu e vorba doar de activitățile din interiorul școlii, e vorba de mijloacele de transport până și dinspre școală, de aglomerările pe care în general școala le produce în mod natural, în mod firesc”, a declarat Adrian Weiner la RFI.

Parlamentarul estimează că școlile ar putea fi redeschise la mijlocul lunii martie.

„Mai degrabă, cred că undeva pe la jumătatea lunii martie. Cred că până atunci, măcar cadrele didactice să ajungă și la cea de-a doua vaccinare la rapel”, mai spus Adrian Weiner.

Citeşte şi: Ministrul Educaţiei s-a răzgândit în privinţa orelor de recuperare. Cu cât vor fi plătiţi profesorii


loading...