Şcolile publice din Washington DC vor începe cursurile online, a anunţat primarul Muriel Bowser

Bowser a anunţat astfel că a renunțat la planurile inițiale de a anunța un start normal de an școlar. La începutul lunii iulie, Bowser a propus ca anul școlar 2020-2021 să înceapă pentru cei 51.000 de elevi din școlile publice într-o variantă-hibrid, un amestec de cursuri virtuale cu cele predate în clase, relatează educatieprivata.ro.

RomaniaTV.net
31 iul. 2020, 19:22
Şcolile publice din Washington DC vor începe cursurile online, a anunţat primarul Muriel Bowser

„Vrem să lucrăm cu întreaga noastră forță de muncă. Vrem să ne asigurăm că părinții au încredere în opțiunea de a-și aduce copiii la școală „, a spus Bowser vineri.

„Credem că această perioadă de două luni este o modalitate bună de a începe”, a adăugat primarul din Washington D.C.

Mai multe sisteme școlare din suburbii, inclusiv cele din județele Fairfax, Loudoun, Montgomery și Prince George, au luat decizii similare în ultimele săptămâni.

În Statele Unite ale Americii a fost înregistrat, în ultimele săptămâni, un vârf al pandemiei de coronavirus, numărul contaminărilor depășind 60.000 pe zi.

Decizia autorităților din Washington D,C. vine în contextul în care președintele SUA, Donald Trump, a solicitat în repetate rânduri, începerea cursurilor în format clasic. Trump a amenințat chiar cu tăierea fondurilor federale în districtele care nu se conformează.

Aceste planuri au fost contestate de Sindicatul Profesorilor din școlile publice de la Washington, care a susținut că școlile nu sunt pregătite să redeschidă în siguranță. Învățarea la distanță va începe 31 august și va continua până cel puțin pe 6 noiembrie, sfârșitul primului trimestru de notare.

Coordonatorul Școlilor Publice din Washington DC, Lewis D. Ferebee, a spus că peste 200 de profesori și personal auxiliar didactic au lucrat peste vară la perfecționarea metodologiei de predare online. Ei au dezvoltat politici de prezență, au creat orare care vor asigura un program mult mai structurat pentru studenți și, nu în ultimul rând, au reușit să actualizeze curriculumul existent, a mai declarat el pentru dcist.com.

Citeşte şi: Orban, noi detalii despre începerea şcolii. „Suntem pregătiţi să asigurăm reluarea anului şcolar indiferent de situaţia epidemiologică”


loading...
Partenerii noștri